Canada Goose: Vår fremtid er pelsfri

25 June, 2021

Dyrevenner verden over feirer i dag et fantastisk resultat. Canada Goose har annonsert at de dropper pels fra utgangen av 2022. Firmaets karakteristiske pelskrage har alltid vært av pels fra ville prærieulver, som fanges i feller. Fellene er ulovlige i hele EU, fordi de er så grusomme, og derfor har Anima i mange år kjørt en kampanje for å be Canada Goose om å droppe pelsen og beskytte dyrene.

Beslutningen er et hardt slag for en allerede presset pelsbransje, som mister sine trofaste venner en etter en, i takt med at kjente merker dropper pelsen.

Tålmodig kampanje bærer frukter
Gjennom årene har Anima vært i dialog med mange forhandlere av jakkene, og alle store sports- og friluftslivkjeder som på bakgrunn av dette har droppet å selge jakkene. Den beslutning vi ser i dag en kulimasjon av mange års hardt arbeid.

I mange land har organisajoner og dyrevenner kjempet den samme kampen, og våres forente innsats har gjort forskjellen.

Anima er glade for kunngjøringen som vi er sikre på vil oppmuntre andre firmaer til også å lytte til forbrukerenes stemme og droppe pelsen.

Vi sender en stor takk til alle som har talt dyrenes sak og vært med på å skape dette historiske resultatet.

- Det går kun én vei for pelsindustrien, men vi skal gjøre alt vi kan for at utviklingen går så raskt som mulig. Arbeidet for en pelsfri mote slutter ikke før den dagen den siste pelsfarmen er lukket, og ingen flere dyr lider i feller. Så nå retter vi innsatsen mot de som fortsatt ikke er pelsfri, sier Jeanett Dahlberg fra Anima. 


Pels og bærekraft er motsetninger
Canada Goose sier selv at beslutningen er en del av fimaets strategi for bærekraft. I år har firmaet skapt en ny jakke som bruker 30% mindre CO2 og 65% mindre vann. Det fokuset ønsker de å fortsette med, og derfor vil firmaet bruke nye innovative prosesser til å skape alternativer til pels. 

Andre kjente motemerker som har droppet pels er bl.a. Chanel, Versace, Burberry, Gucci og Prada.

Canada Goose sier at fremtiden er pelsfri. Vi kunne ikke vært mer enige.

Vær med å hjelp pelsdyrene
Akkurat nå arbeider vi for å stoppe pelsindustrien over hele verden i en stor internasjonal kampanje. Skriv under og vær med på å få enda flere motemerker og land til å beskytte pelsdyrene! Les mer om kampanjen her.


Skriv under: Stopp pelsindustrien!