Dyrene lider i den historiske byen Petra

25 February, 2020


Skriv under: Krev bedre forhold for dyrene

 
1 Start 2 Complete

Den historiske byen Petra i Jordan står på UNESCOs Verdensarvliste, og det er så populært at flere hundretusener av turister besøker det hvert år for å oppleve byens spektakulære skjønnhet.

Men bak Petas skjønnhet skjuler det seg en fryktelig bakside, som de fleste turister ikke forholder seg til. Byen er nemlig ikke så veldig skjønn for de 1300 dyrene som tvinges til hardt arbeid og mishandling.

Dyremishandling og vanskjøtsel er hverdagen til hestene, eslene og kamelene i byen. Spark, slag og pisking med metallkjepper er den uverdige behandlingen dyrene utsettes for. Eslene tvinges til å bære turister opp og ned de 850 trappetrinn som fører til det største og mest berømte monumentet i Petra.

Hester og esler tvinges til å bære på turister på det ca. 10 kilometer store området i stekende sol. Flere av eslene går med åpne sår etter seletøyet. Når dyrene skal hvile blir de etterlatt i stekende sol, uten mat eller vann.

Sist år lovet blant andre Jordans minister for turisme og antikviteter konkrete tiltak som skulle forbedre forholdene for dyrene i Petra, men dyrene lider den dag i dag.

Derfor går Anima nå ett skritt videre og krever at Jordans kongefamilie tar ansvar for å stoppe dyremishandlingen i Petra en gang for alle. Dyrene fortjener bedre enn å lide for turistindustrien.

Din underskrift vil bli sendt til Jordans kongefamilie. 


Skriv under: Krev bedre forhold for dyrene

 
1 Start 2 Complete

Dyrene er desperate etter skygge og hvile
Det var det Camilla Olesen, politisk ansvarlig hos Anima, selv var vitne til da hun under en reise dokumenterte omfattende mangel på dyrevelferd for dyrene i Petra. Byens skjønnhet kunne ikke overskygge det synet som møtte henne. Hun forventet å se et historisk vidunder, men ble heller møtt av dyremishandling, her forteller hun:

Da jeg så et esel med et stort, åpent sår på magen bundet fast i 40 varmegrader og stekende sol, skjønte jeg at dette var grusomt. Da jeg så en mann sparke et harmløst, bundet esel, skjønte jeg at det var veldig grusomt. Men grusomhetene stoppet ikke der. Dyrene ble slått med metallkjepper i hodet, når de søkte skygge og hvile. Jeg glemmer aldri da jeg så en fullvoksen turist på et esel ta bilde med sin iPad, mens et barn slo og slo dyret i hodet. Det var absurd og motbydelig.

Camilla så hvordan både menn og barn sparket, pisket og slo dyrene slik at de fikk tydelige sår og skader. Dyrene fikk nesten ingen pauser og eslene ble tvunget til å frakte både en og to turister opp tusenvis av skjeve trappetrinn i ekstrem varme, om og om igjen.

Noen av eslene tar sjansen på en liten hvil i skyggen på vei ned trappene, men det straffes med slag og pisking.

”Problemet er kjempestort! Det er så viktig at vi synliggjør dette slik at turistene ikke er med på å opprettholde denne mishandlingen når de besøker Petra”, forteller Camilla og fortsetter: ”Det er ekstremt viktig at noen tar ansvar for dyrene og at de forbedringene som er lovet blir gjennomført. Derfor henvender vi oss nå direkte til Jordans kongefamilie og håper at de vil ta ansvar for dyrevelferden i landets mest besøkte turistmål.”

Forandringer skjer ikke fort nok
Flere internasjonale og lokale dyrevenner jobber for disse utsatte dyrene.

Sist år skapte organisasjonen Peta stor oppmerksomhet med en kampanje om dyremishandlingen i Petra, og det ble lovet forbedringer. Men dyrene lever fremdeles under uverdige forhold.

For dyrene er Petra et helvete og deres lidelser støttes dessverre av alle turistene som tror at det er helt uskyldig med en ridetur på et av dyrene når de skal se Petras områder.

Anima ønsker at de ansvarlige gjør de nødvendige forbedringer som skal til for at dyrene skal få det bedre. Derfor ønsker vi som et minimum:

  • Eslene får dyrelegehjelp på stedet og blir undersøkt, nå er det bare hestene som får dyrlegehjelp
  • Dyrene får nødvendig tilgang til vann, mat, skygge og hvile
  • Ingen skal ri på dyrene opp og ned de utmattende 850 trappetrinnene, som de går hele dagen
  • Myndighetene må ta ansvar og følge opp på forholdene på stedet, og slå hardt ned på vold og vanskjøtsel av dyrene
  • Det må innføres kontroll med dyreeierne på stedet i form av sertifikater, kunnskap og utdannelse


Skriv under: Krev bedre forhold for dyrene

 
1 Start 2 Complete