Scandic Hotels fjerner turbokylling fra menyen

22 June, 2023

Nordens største hotellkjede, Scandic Hotels, dropper turbokylling og forplikter seg til dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment. Omstillingen er godt i gang, og allerede synlig på menyen.


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete

Fra nå av vil du finne ECC markert på menyen når du spiser hos Scandic Hotels. Kjeden med over 83 hoteller i Norge har nemlig valgt å droppe turbokylling, og innfase den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC). Det betyr færre dyr i fjøsene og null turbokylling.

Tiltaket kommer til å påvirke over 150 000 fugler år etter år, og vil blant annet sikre dyrene bedre helse og gjøre at færre blir kastet.

– De var blant de første med å droppe buregg, og nå er de først ute med å droppe turbokylling blant de store hotellkjedene. Scandic skal ha skryt for at de setter fuglene i kyllingindustrien på agendaen. De er med på å skape reell endring ved å sette slike betydningsfulle krav til dyrevelferden, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Og han fortsetter – fremtidens forbrukere ønsker ikke å sette tennene i genetisk forvokste kyllinger som har problemer med å bære vekten av sin egen kropp. De ønsker kvalitet og at ansvar blir tatt med i matopplevelsene deres. Her løfter Scandic Hotels nivået betraktelig.

I likhet med Scandic har kjeder som Rema 1000, Oda, og Cirkle K også forpliktet seg til ECC-standarden, og kommet godt i gang med arbeidet. Dialogen med Anima har pågått siden 2020, og Scandic Hotels vil senest i utgangen av 2025 være ferdig med å innføre ECC-standarden.


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete

Les mer om turbokyllling.