Orkla kutter egg fra burhøner

4 September, 2018

Et av Norges ledende matselskaper, Orkla Foods Norge, kutter nå buregg. Fra 1. januar 2020 vil de cirka 1400 produktene til matvaregiganten være fri for egg fra høner i bur. Dette vil redde 100.000 høner fra et liv i bur hvert år fremover.

Vi i Anima har vært i dialog med Orkla. Daglig leder Hilde Valbjørn Hagelin berømmer dem for valget:

– Vi vil rose Orkla Foods Norge for å kutte egg fra høner i bur. Det viser at de tar dyrevelferd på alvor. Dette er en avgjørelse som virkelig teller for hundretusener av dyr, uttaler hun.

Orkla står blant annet bak merkene Toro og Idun,  som produserer bakemiks, vaffel- og pannekakemiks, samt mange andre dessert- og bakeprodukter til dagligvare og storhusholdning.

Se hele listen over firmaer og eggleverandører uten egg fra høner i bur.

 

Høner i bur snart historie

Orkla Foods Norge føyer seg inn i rekken av både dagligvarekjeder og matvareprodusenter som har kuttet buregg de siste årene. Den internasjonale utviklingen med kutt av buregg er nå for alvor er kommet til Norge, forteller Anima-leder Hilde Valbjørn Hagelin.

I løpet av fjoråret kuttet Bunnpris, Kiwi, Joker, Spar, Nærbutikken, Jacob´s, Narvesen, 7-Eleven, samt hele Reitangruppen buregg. Også Adams Matkasse, Kolonial.no, Godtlevert.no og Lunsjlevert.no sluttet å selge de omstridte eggene.

– Kutt av buregg er fremtidsrettet. I tiden fremover kommer vi til å se flere selskaper som følger eksempelet til Orkla Foods Norge og kutter buregg, sier Hagelin.

Bureggproduksjon er på vei ut, og at all utvikling i Norge og internasjonalt går i burfri retning.

Nortura er nå i gang med en storstilt omlegging fra bureggproduksjon til løsdrift. Nortura har 70% av markedet for hele egg og ca. 90% for egg som ingrediens.

 

Skriv under for å hjelpe flere høner

Fortsatt er det høner som trenger hjelp. Skriv under for å hjelpe de siste hønene ut av buret!


Be næringslivet kutte buregg!