Gucci dropper pels

7 December, 2017

Det ledende, verdenskjente motehuset Gucci har valgt å slutte helt med å bruke pels i sine kolleksjoner.

Dette skjer etter dialog med den internasjonale koalisjonen Fur Free Alliance, som Anima er styreleder for. Gucci har brukt pels fra Saga Furs, som den norske pelsbransjen leverer skinn til.

Skriv under: Be flere motehus droppe pels!


Be motebransjen droppe pels!

Den pelsfrie policyen til Gucci vil tre i kraft fra vår/sommerkolleksjonen 2018.

CEO og president hos Gucci, Marco Bizzarri, uttaler:

"Sosial ansvarlighet er en av kjerneverdiene til Gucci, og vi vil fortsette å strebe etter å gjøre det bedre for miljø og dyr. Med hjelp fra dyrevernorganisasjoner gleder vi i Gucci oss til å ta det neste skrittet og håper det vil hjelpe med å inspirere til innovasjon og skape oppmerksomhet, og i det hele tatt forandre luksusmoteindustrien til det bedre".

Vi i Anima er henrykt over avgjørelsen til Gucci. Leder Hilde Valbjørn Hagelin, uttaler:

"Dette er den største og mest positive dyrevernnyheten verden har sett i år. Det er en game-changer for både pelsindustrien og moteindustrien at Gucci dropper pels”.

Hun fortsetter:

"Gucci er en av de største trendsetterne i den internasjonale motebransjen, og vi ser at de andre motehusene følger nøye med på hva Gucci gjør. Når de nå dropper pels vil det skape en trend og snøballeffekt over hele verden. Dette markerer enda hardere tider for pelsbransjen og kommer til å redde tusenvis av dyr".

Gucci har brukt pels fra Saga Furs, som den norske pelsbransjen leverer skinn til. I Norge holder Gucci til med flaggskipbutikk i Nedre Slottsgate i Oslo ved Steen & Strøm.

Med sin nye pelsfrie policy kommer Gucci i selskap med blant annet Armani, Hugo Boss, Calvin Klein og Stella McCartney. Her hjemme er norske Varners, Line of Oslo, Norwegian Rain, Bergans og Johaug blant de som har vedtatt å ikke bruke pels.