Vi måtte redde ham - Babaos historie

29 June, 2021

I Anima tror vi på at opplysning er veien frem for at vi kan stoppe hundekjøttsindustrien og forferdelige festivaler som den i Yulin. Derfor er en av våres store satsninger i Kina et undervisningsprogram om dyrs velferd for skolebarn.
 
Hvert år får vi fantastisk feedback som viser hvordan undervisning og kunnskap kan bety forskjellen på liv og død.

 Vi mottok dette brevet fra en lærer i Xiamen i Kina som underviser i dyrevelferd, etter det undervisningsprogrammet vi driver sammen med vår kinesiske partnerorganisasjon:

Jeg er lærer ved Xian Yue skolen i Xiamen.
 
For noen måneder siden kom noen av mine elever til meg med et usedvanlig ønske. De spurte om jeg ville hjelpe de med å ta seg av en skadet hund. Hunden hadde ligget i en grøft i flere dager med to brekte ben. Mine elever hadde pleiet hunden, men dessverre var det barn fra en annen skole som ikke var så hyggelige og plagde han ved å kaste stein og pinner.

Jeg var bekymret for mine elevers helse og sikkerhet, men jeg hadde også veldig vondt av hunden. Til slutt valgte jeg å ta han med til den lokale dyrlegen. Hans behandling var dyr! 3.800 RMB (ca 4000 kr) men mine elever var fast bestemt på at vi skulle redde han.
 
Til min overraskelse lykkes mine elever å samle inn 2400 RMB blant de andre elevene. Jeg kunne nesten ikke tro at de klarte å samle inn så mye, så jeg lovet dem at jeg ville finne resten av pengene og ta vare på ham selv.


Vi gav ham navnet Babao. Med hjelp fra dyrlegen fikk han det bedre ,og han bor fortsatt hos meg i dag. Mine elever kommer og besøker han og for de som ikke kan, så setter jeg hver uke nyheter opp om Babao, på skolens oppslagstavle. 

Når jeg, gjennom deres undervisningprogram, forteller om at dyr er følende vesner som vi skal vise empati og respektere, så har jeg et eksempel fra virkeligheten til å inspirere elevene. Nå vet de at de kan gjøre en forskjell i verden. Det er kanskje det viktigste de kan lære - å vite at de kan forandre verden og gjøre noe godt.
 
- Kang Jie

Det er utallige hunder som Babao og millioner av elever vi skal nå. Med din stemme i ryggen er vi sikre på at mange dyr vil bli reddet og spart for lidelse.
 
Forandringen har begynt.

 


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin!