Vi kjemper for Europas pelsdyr

1 March, 2021


Hjelp Europas pelsdyr: Ingen dyr skal sitte i bur!

 
1 Start 2 Complete

Skriv under! Da er du med å vise industrien og politikere hvor mange mennesker som deler våres drøm om at ingen dyr skal sitte i bur i Europas pelsfarmer!

I Norge har vi vedtatt et pelsforbud, og det blir stadig færre pelsfarmer på norsk jord. Men rundt om i Europa ser det dessverre annerledes ut.

I Anima arbeider vi for at alle dyr skal ha det godt, og derfor kan vi ikke lukke øynene for de mange dyrene som lider i Europas pelsindustri.

Hva gjør Anima 

Derfor jobber Anima International over hele Europa målrettet for en verden hvor ingen dyr skal sitte i bur for at moteindustrien skal stjele pelsen deres. I vårt arbeide fokuserer vi blant annet på å redde pelsdyr i akutt nød fra pelsfarmer og sørger for dyrlegehjelp og videre pleie. Vi politianmelder ulovlige farmer, vi arbeider politisk med å endre lovgivningen og skape flere forbud mot pelsfarmer og vi lager effektiv opplysnings- og kampanjearbeid.

Møt Maciek – den trebente reveungen

En av de pelsdyrene vi har reddet er reveungen Maciek. Han ble reddet fra en beryktet pelsfarm i Polen i fjor. Da vi fant ham var tilstanden hans kritisk og det var ikke sikkert at han ville overleve. Han satt alene i et lite bur, og kunne nesten ikke gå. Han ble straks kjørt til dyrlegen. Maciek hadde høy feber, betennelse i kroppen og han hadde store smerter fra det åpne benbruddet i benet hans, hvor det stakk knokler ut. Dyrelegen måtte amputere benet for å unngå blodforgiftning.

Det var på hengende håret at Maciek ble reddet fra pelsfarmen. I dag bor han på et dyrehjem som tar godt vare på han. Han er en rampete og livlig reveunge, og det hindrer han ikke at han bare har tre ben – det er full fart i han.

Livet for en burrev

Europa er fortsatt en av verdens største produsenter av pels – i 2015 ble 2,7 millioner rever drept for deres pels.
Revene lever et smertefullt liv hvor de lider i små nettingbur. Det er umulig for dem å utleve sine naturlige instinkter og behov, og flere viser stereotyp atferd, hvor de beveger seg i sirkler eller hopper frem og tilbake i deres små bur i evigheter. Mange blir aggressive, og kannibalisme blant dyrene er ikke uvanlig.

File JuxtaposeJS Embed

Flere lever med åpne sår og alvorlige skader på kroppen, og i øyne og munn, og mange får ødelagt potene sine når de går på metalltrådene som utgjør gulvet i buret.
Når de avlives får de strøm gjennom munn og endetarm. En metode som kan være veldig smertefull for dyrene. 

Du kan være med på å sette en stopper for denne praksisen. Jo flere som står sammen om å si nei til denne forferdelige praksisen, jo sterkere står vi når vi skal overbevise virksomheter og politikere om å si, NEI TAKK til pels.

Hjelp oss med å gjøre en forskjell for Europas pelsdyr.
Skriv under her – vis at du bryr deg. 


Hjelp Europas pelsdyr: Ingen dyr skal sitte i bur!

 
1 Start 2 Complete