Ula ble tatt fra moren sin, Morgan

26 September, 2019

Etter mye internasjonal kritikk, sluttet SeaWorld å avle på spekkhoggere som holdes i fangenskap på grunn av underholdning. Det fikk Loro Parque på Tenerife til å bryte samarbeidet md SeaWorld. De hadde nemlig en annen plan.

De ville tvinge spekkhoggeren Morgan til å få en ny unge, slik at de kunne fortsette med sine show.

Underholdning som kun fortsetter fordi TUI støtter dem og ignorere dyrenes lidelse.


Skriv under og fortell Tui at delfiner hører til i det fri

ULA - MORGANS ELSKEDE UNGE
Spekkhoggere er gravide i 17, 5 måneder. Når ungen blir født, er foreldrene tett knyttet til sine barn, som de lever sammen med i mange år.

Morgan fødte Ula i september 2018. Men hun ble fort separert fra moren og satt i et eget basseng helt alene – noe som er totalt naturstridig for en spekkhogger.

Her prøver Morgan å komme inn i bassenget til Ula. Men et metallgitter holder de adskilt. Hun presser seg mot gitteret i fortvilelse.

Morgan er helt ute av seg av bekymring for ikke å kunne være med barnet sitt.

FØDT I ET SKADELIG MILJØ
Ula er født i et totalt unaturlig miljø, dette har påført henne store problemer.

” Denne stakkars kalven har misdannelser i hodet og patogener i kroppen. Jeg har aldri sette noe lignende i naturen. Jeg får så vondt av hennes mor, Morgan. Dette viser bare så tydelig hvor ille det er å holde disse dyrene i fangenskap på steder som Loro Parque” sier Dr. Ingrid Visser marinbiolog.

 

Svømmefinnen til Ula er angrepet av sykdom og hodet har en unaturlig form. Det er mulig hun lider av skader som påvirker motorikken. Derfor har hun vanskeligheter med å holde balansen og svømme riktig.

 

Loro Parque har ikke sagt hva de skal gjøre med Morgan og ungen hennes. Men de har gjort det helt klart at de ikke har tenkt å slutte å avle på spekkhuggere.

Disse svært intelligente dyrene er altså dømt til et sørgelig og smertefullt liv i fangenskap under forhold som gjør de syke og stresset. Heldigvis finnes det en løsning.

Det er fullt mulig å gi disse dyrene mulighet til å vende tilbake til havet. I et stort reservat kan de få hjelp av mennesker når det er nødvendig, men får gleden av å være i sitt rette element hvor de slipper å underholde turister.

Hvis du også mener at Morgan, Ula og alle de andre dyrene i parken fortjener et verdig liv, skriv under og be TUI slutte å støtte Loro Parque.


Skriv under og fortell Tui at delfiner hører til i det fri

Takk til Jeffery Ventre for hjelp med videoene.