Turbokylling er fortid i REMA 1000

24 June, 2020

Dagligvarekjeden REMA 1000 har droppet turbokylling og gitt kyllingene mer plass og miljøberikelse. Kjeden startet dette arbeidet i 2018, og har nå mottatt en pris fra den britiske organisasjonen Compassion in World Farming. Tiltakene påvirker over 12,5 millioner dyr i året.

Et av de største problemer i kyllingindustrien er bruken av den såkalte turbokylling, en rasegruppe som er fremavlet til å vokse fra 50 gram til over 2 kg på bare fem uker. Disse kyllingene får alvorlige dyrevelferdsproblemer med bein, knokler og pust, og derfor er skiftet til en saktere voksende kylling avgjørende for å kunne takle disse omfattende problemer. 77% av turbokyllingene har problemer med å gå. 

“Turbokyllingerne har det forferdelig. Det er ingen tvil om at problemerne med kyllingenes forhold hører til noen av de største problemer i landbruket. Derfor er det virkelig viktig, at det nå er forandringer på vei i bransjen, og at store aktører som REMA 1000 tar ansvar for kyllingenes forhold” sier Niklas Fjeldberg, kampanjeleder i Anima og fortsetter: “REMA 1000 er gått først i hele verden, for å løfte nivået i produksjonen og nå er det avgjørende at resten av dagligvarekjedene begynner å følge med.” 

Andre dagligvarekjeder i Danmark, Frankrike og England har tatt lignende skritt og er på vei i samme retning som REMA 1000, men REMA 1000 i Norge er den første dagligvarekjede som allerede har implementert de viktige forbedringene.

En internasjonal kampanje
Anima jobber internasjonalt med å fremme den anerkjente standarden European Chicken Commitment (ECC). De viktigste endringene i ECC er å utfase de hurtigvoksende kyllingene og gi kyllingene mer plass, slik som REMA 1000 har gjort. Med REMA’s fremskritt vil 32% av kyllinger i dagligvarehandelen ha gått over til ECC-standarden i 2021. Anima vil fortsette sin kampanje for å motivere dagligvare-, kafe- og restaurantkjeder til å gjøre de samme forbedringene for kyllingene.

Vil du at flere skal gjøre som REMA 1000? Skriv under vår underskriftskampanje og krev at slaktekyllingene skal få bedre liv:


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete