Stopp mishandlingen av hunder i Sør-Korea

20 July, 2021

Mange hunder er i fare for å bli mishandlet og drept akkurat nå i Sør-Korea. Vær med på å redde dem ved å skrive under på vår protest til Sør-Koreas regjering.

 


Stopp hundekjøttindustrien i Sør-Korea!

 
1 Start 2 Complete

Mishandlet for suppe

Hundene lider spesielt under Bok Nal-dagene i juli og august. Dessverre tror noen sørkoreanere at hundekjøttsuppen 'boshintang' vil kjøle dem ned og gi ekstra energi og virilitet i de varme sommermånedene. Denne overtroen fører til at mange hunder blir mishandlet grusomt.

Hundene blir banket og brent i hjel fordi mange mener at kjøttet smaker bedre hvis dyrenes adrenalin har vært høy når de blir drept.
Sammen med dyrevenner over hele verden prøver vi å oppfordre landets regjering til å forby industrien. Men vi trenger din stemmen for å vise at vi er mange på dyrenes side.

En skitten industri

Korea er det eneste landet i verden der hunder avles på store farmer. Opptil 1 million dyr slaktes hvert år. Hverdagen deres er et rent helvete. Dyrene kjenner ingen annen virkelighet enn buret de er født i. Svært tidlig blir de fjernet fra moren, som snart skal bli gravid igjen. De kjenner sjelden bakken under potene, men må gå hele livet på bur-nettingen, som gjør vondt. Menneskene som driver farmene, gir aldri et kjærlig ord eller berøring.

En del av farmene er utendørs, og burene gir ikke ly for vind og vær. Hundene må derfor lide under ekstrem varme og kulde.

Intens lidelse basert på overtro.

Mishandlingen er basert på fordommer og uvitenhet. Mange i Sør-Korea, for eksempel, mener at hundene som blir avlet for kjøttet deres er helt forskjellige fra hunder som holdes som kjæledyr. Men sannheten er at på farmene er det alt fra golden retrievere, beagles og chihuahuas. Med andre ord, nøyaktig de samme dyrene som mange deler hjemmene sine med, og som de vet er trofaste og kjærlige. Derfor er det behov for opplysning og handling fra politikernes side.

Blant de unge i Sør-Korea åpner flere øynene opp for at hunder er levende, følsomme vesener som alle andre dyr. De fortjener respekt og kjærlighet - ikke utnyttelse og mishandling. Så det er tegn på en lysere fremtid for hundene.

Veien frem

Flere som jobber i industrien i dag vil slutte, men de mangler alternativer. Derfor er det viktig at regjeringen i Sør-Korea gir støtte til å omstille hundekjøttindustrien.

Du kan fortsette å presse og være med for å sikre den positive endringen. Skriv under i dag og vis den sørkoreanske regjeringen hvor mange som ønsker at landet skal få slutt på produksjonen av hundekjøtt og unødvendig mishandling av dyr.


Stopp hundekjøttindustrien i Sør-Korea!

 
1 Start 2 Complete

Disse bildene viser hunder som våre kolleger i organisasjonen HSI hjelper.
Her er de i ferd med å stenge en hundekjøttfarm. Bonden ba selv om hjelp og fungerer nå som et eksempel på hvordan hele næringen kan avvikles.

Hundene på gården fikk omsorg og pleie, før de ble adoptert av kjærlige familier.

Her er hunden Vixen med søsknene i et bur.

Vixen venter på å bli adoptert til en ny familie

 

*Alle bilder er av Frank Loftus / HSI og Meredith Lee / HSI