Restauranter snur ryggen til Foie Gras

10 November, 2020

Fredag den 06. november startet Anima sin kampanje for å fjerne tvangsforet Foie Gras fra alle norske bedrifter og restauranter, og skape et Foie Gras-fritt Norge. Tre dager senere har de to første restaurantene bestemt seg for å droppe Foie Gras.


Skriv under: Stopp tvangsforing av ender og gjess

Ved Mathallen Oslo ligger de to restaurantene Barramon Oslo og Atelier Asian Tapas, som originalt hadde Foie Gras på menyen. To restauranter som hadde latt være å svare på Animas henvendelser over lengre tid.

Anima startet dermed en informasjonskampanje for å informere forbrukere om hva restaurante solgte og hva Foie Gras faktisk innebærer. Få timer etter at Anima startet kampanjen valgte Barramon å snu ryggen til Foie Gras og tok det bort fra menyen, av hensyn til dyrene og forbrukerne.

Dagen etter møtte Anima og titals dyrevenner opp foran Mathallen Oslo for å demonstrere og få oppmerksomheten til den gjenværende restauranten, Atelier. Under demonstrasjonen holdt Niklas Fjeldberg, Kampanjeleder i Anima, en appell der han ba Atelier om å slutte å selge dette såkalte luksusproduktet.

Fjeldberg sier blant annet: “Det er uakseptabelt å selge tvangsforet Foie Gras, norske forbrukere vil ikke ha og godtar ikke dette produktet basert på dyremishandling. Ta ansvar og dropp Foie Gras fra menyen Atelier!”

Demonstrasjonen var fredelig og rolig, mens folk som gikk forbi var støttende for saken, og flere viste avsky for hva som ble vist på plakatene til dyrevennene. Se noen bilder fra demonstrasjonen her:

Ikke mindre enn et døgn senere så forteller Atelier oss at de også har valgt å droppe Foie Gras fra deres restaurant.

Det lønner seg å engasjere seg for dyrene. Sammen kan vi gjøre positive endringer for dyrene!

Takk Atelier og Barramon, for at dere tar ansvar og droppe Foie Gras!

Skriv under: støtt alle ender og gjess som blir tvangsforet i Foie Gras-produksjonen!


Skriv under: Stopp tvangsforing av ender og gjess