Møt Maciek, den heldige reven

14 December, 2023


En av revene som har fått hjelp fra dyrevenner er reveungen Maciek. Han ble reddet fra en beryktet pelsfarm i Polen. Da vi fant ham var tilstanden kritisk og det var ikke sikkert han ville overleve. Han satt alene i et lite bur og kunne nesten ikke gå.

Vi fikk ham umiddelbart kjørt til veterinæren, og det var så vidt at Maciek ble reddet. Han hadde høy feber, betennelse i kroppen og hadde store smerter etter et åpent benbrudd. Veterinæren måtte amputere beinet for å unngå blodforgiftning.

I dag er Maciek frisk og rask og bor på et dyrehjem som tar godt vare på ham.

Her nyter han hver dag og blir stelt og bortskjemt etter alle kunstens regler.

Han er en frekk og livlig reveunge, og det at han bare har tre bein holder ham ikke tilbake – han er full av fart når han leker med bestevenninnen sin – hunden Klara.

På pelsfarmer holdes dyrene i små bur uten noe å gjøre. Maciek måtte først lære seg å leke, men nå elsker han leker av alle slag.

Maciek elsker å utforske verden. Han liker å smake på nye ting og når høsten kommer er det ingenting han liker bedre enn å sette tennene i et gresskar.

Maciek elsker høytider, hvor det er små overraskelser og spennende ting å utforske. Kanskje er det et leketøy i pakken.


Snøen er magisk og Maciek og Klara leker sammen.

Her er Maciek like før redningen hans:

Og det første veterinærbesøket, som ble starten på et nytt liv:

Vi kjemper for revene på Europas pelsfarmer

Farmen som Maciek ble født på er nå stengt. Alle revene som fortsatt er innelåst på pelsfarmer fortjener at vi gjør alt vi kan for å stenge ned den grusomme næringen.
Akkurat nå har vi en reell sjanse til å forby pelsfarmer i Polen. Du kan bidra til å skape den endringen og forandre verden for rever som Maciek.

Du kan støtte arbeidet med å redde revene her.