Kjempeseier: Motegiganter sier nei til pels

23 April, 2021

De to store motehusene Balenciaga og Alexander McQueen har begge meddelt at pels fremover ikke vil inngå i deres kolleksjoner. Balenciaga og Alexander McQueen er toneangivende spillere i internasjonal mote, og med deres beslutning om å bli pelsfrie er de med på å sende et sterkt signal til hele bransjen om at pels hører fortiden til. 

Anima har siden organisasjonens begynnelse jobbet for å overbevise internasjonale motehus om å stoppe bruken av pels og eksotisk skinn. Den pelsfrie kunngjøringen er derfor en stor seier for både dyrevenner og pelsdyrene:

"Det er fantastisk at flere og flere luksusmotehus tilslutter seg den pelsfrie bølgen som for alvor har fått tak i motebransjen. Vårt arbeid for dyrene lønner seg, og vi vil fortsette med å legge press på den norske og internasjonale moteindustrien inntil det er innført en samlet pelsfri politikk", sier Jeanett Dahlberg, organisasjonsrådigiver i Anima. 

Flere og flere dropper pels
De siste årene har det vært en markant utvikling innen for luksusmoten, hvor internasjonale motegiganter som Gucci, Versace, Prada og Michael Kors har innført en pelsfri politikk. Det går altså den rette veien, men vi stopper ikke med arbeidet før vi har et totalt forbud mot pelsdyravl. 

Vil du være med på å kjempe for pelsdyrene? Skriv under for et permanent forbud mot pelsdyravl. 

 


Forby pelsdyroppdrett!