Kinesisk storby har gjort det forbudt å spise hunder og katter

22 April, 2020

Hunder og katter i millionbyen Shenzhen kan puste lettet ut. Det er nemlig vedtatt et forbud mot å spise dem.

Historisk forbud

Forbudet i Shenzhen er det første av dette slaget i Kina og trer i kraft fra 1. Mai. Nå venter store bøter for restauranter og privatpersoner som bryter denne loven. I 2017 forbød Taiwan sine innbyggere å spise kjæledyr.

Det har lenge vært veldig viktig for oss å få stoppet at folk spiser hunder og katter i Kina. Et forbud i Shenzhen kan få ballen til å rulle for Kina også, sier Animas direktør Joh Vinding.

Tilknytningen til dyr er en del av vår sivilisasjon.

Bystyret i Shenzhen kaller selv forbudet et resultat av  det spesielle båndet mellom mennesker og familiedyr. Shenzhen er på mange måter en progressiv storby, nettopp derfor har de kommet i mål med dette forbudet.

Kan redde andre dyrearter

Når forbudet blir vedtatt, er det god sjans for at andre arter også følger med. Skilpadder, slanger og fugler kan bli inkludert på listen over dyr som regjeringen kan forby kineserne å spise. Den nye loven gjør det nemlig også ulovlig å selge levende dyr til slakting. Heldigvis kjemper mange dyrevenner også for å redde dyrene, og denne loven er et tegn på nye tider for Kina.

Det er mest i den nordøstlige delen av Kina at folk spiser hunder og katter. Siste tiden er det nok blitt mer kontroversielt og særlig blant de unge kineserne blir det sett på som noe man ikke burde gjøre.

Nå har vi en gylden mulighet. Det er viktig at vi griper den og legger press på prosessen. Det kan vi gjøre ved å vise politikerne det er en massiv støtte blant folk for å få stoppet markedene, sier Joh Vinding, direktør i Anima.


Stopp hundekjøttmarkedene!

Flere sammenstøt

Det er mest i den nordøstlige delen av Kina at folk spiser hunder og katter. Siste tiden er det nok blitt mer kontroversielt og særlig blant de unge kineserne blir det sett på som noe man ikke burde gjøre. Det er også vært flere voldelige sammenstøt mellom hundetyvene og hundene eirer.

De fleste hundene som blir spist i Kina er nemlig stjålet fra sine rettmessige eiere eller bortførte gatehunder.

Hundene som fanges, klemmes hundrevis av dem inn i små bur. Her er det så trangt at de ikke er i stand til å bevege seg og det er stor risiko for at de brekker benene.

I kina blir mellom 10 og 20 millioner hunder i året spist. Cirka 4 millioner katter lider samme skjebne.

Du kan hjelpe disse kjæledyrene og andre dyr på markedene i Kina og gi de en bedre skjebne, ved å skrive under nå:


Stopp hundekjøttmarkedene!