Gi kyllingene bedre liv

6 January, 2021

Visste du at det blir drept over 70 millioner slaktekyllinger hvert eneste år? Det er mange av dem faktisk mer enn noe annet landbruksdyr. Men husker du når du sist så en kylling? Vet du hvordan de har det? Hvordan de lever?


Be dagligvarekjedene droppe turbokylling

 
1 Start 2 Complete

Svaret er at det lever opptil 30 000 kyllinger i en klynge sammen i enorme haller. De får aldri gå ut, føler aldri solen eller den friske luften før de blir brutalt slaktet – som oftest under 35 dager gamle.

De avles til å vokse ekstremt raskt. Det går blant annet utover beina – de fleste kyllinger kan ikke gå normalt, og hos noen dyr er det så ille at de ikke klarer å holde kroppen oppreist.

Nå tar Anima opp kampen. Vi må sikre bedre forhold for kyllingene. Dyrene må ha mer plass og de skal vokse saktere slik at de ikke lever med de omfattene problemene og smertene i kroppen deres.

Men vi har bruk for din hjelp.

Kyllingindustrien er ute av kontroll
Norske bedrifter har i årevis hatt frie tøyler til å selge billig industrikylling uten å ta i betraktning prisen dyrene betaler.

Siden 1950-tallet har norske kyllingproduksjon gjennomgått en uhyggelig utvikling. Kyllinggården er erstattet av fabrikkhaller, og kyllingene blir ikke lenger sett på som individer, men som produkter. Kyllingene har blitt avlet til å vokse så raskt at kroppene deres ikke kan holde følge. Over 9 av 10 kyllinger kan ikke gå normalt, og for noen av kyllingene er det så ille at de ikke kan gå i det hele tatt.

Hver dag går arbeiderne gjennom hallen og samler døde kyllinger sammen. Det er på høy tid å gjøre noe for Norges 65 millioner slaktekyllinger.

kyllinger i fjøs

Hva gjør Anima med dette?
Anima har gått sammen med dyrevernsorganisasjoner over hele verden. Sammen jobber vi for å forbedre kyllingens velferd ved å få bedrifter til å innføre en ny minimumsstandard for hvordan dyr skal behandles.

Standarden kalles ECC (European Chicken Commitment), og målet er å lindre de alvorligste velferdsproblemene som dyr lider av og sikre saktere vekst og bedre plass for de mange milliardene av kyllingene i Europa.

Hva brukes signaturen min til?
Signaturen din er utrolig viktig. Faktisk er det hele grunnlaget for at vi kan gjøre en forskjell. Vi bruker signaturen din – og alle de andre – for å vise bedrifter og produsenter at mange nordmenn er opptatt av dyrevelferd og ønsker at kyllingene skal få et bedre liv. For hvis det er en ting de lytter til, er det forbrukerne.

Så takk for at du gjorde en forskjell!


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete

Les mer om slaktekyllinger og hva en turbokylling er her.