HISTORISK LOV VEDTATT: Sør-Korea forbyr hundekjøtt

9 January, 2024

Nå skjedde det endelig: Sør-Korea forbyr hundekjøtt!

Tirsdag 9. januar vedtok Sør-Koreas parlament et historisk lovforslag om å fase ut salget av hundekjøtt med start fra 2027. Forbudet er et stort skritt på veien mot en verden uten hundekjøtt.

Lovforslaget vil få konsekvenser for 3000 restauranter som selger hundekjøtt, og spare over 1 million hunder årlig fra å bli oppdrettet i grusomme gårder og brutalt slaktet.

I følge loven kan du straffes med tre års fengsel eller en bot på over 200 000 kroner dersom du avliver en hund for hundekjøtt.

Anima besøker en hund som er reddet fra hundekjøttindustrien i Sør-Korea.

Det nytter
Anima har i flere år jobbet for å legge ned hundekjøttindustrien i Sør-Korea, og derfor er det også med stor glede vi kan se at det nytter å presse på.

Vi har støttet lokale organisasjoner og støttet frivillige som deltok i protestene i Sør-Korea. I tillegg har vi kontinuerlig lagt press på politikerne. Både ved å ta kontakt med Sør-Koreas ambassadør for å overlevere underskrifter fra de tusenvis som har signert vår kampanje, og ved å skrive direkte til politikere i Sør-Korea. 

Her møter Animas kampanjeteam i Danmark Sør-Koreas ambassadør for å diskutere spørsmålet om hundekjøtt.

Med din støtte bak oss fortsetter vi kampen for å sikre den positive endringen i land som Indonesia og Kina, slik at vi snart kan si farvel til hundekjøtt over hele Asia!

Vær med i kampen her: