HISTORISK FREMSKRITT: FRANKRIKE FORBYR PELSFARMER

18 November, 2021

Franske politikere satte i dag siste punktum i debatten om pels, da de vedtok et forbud mot pelsdyravl. Loven trer i kraft umiddelbart og innebærer at landets gjenværende minkfarmer må legges ned.

332 stemte for, og kun 1 politiker stemte mot.

Vår samarbeidsorganisasjon One Voice har gått foran i kampen, og deres avsløringer av minkens levekår har rystet landet flere ganger.

Muriel Arnal fra One Voice sa:

"Det er kun 2 minkfarmer igjen i Frankrike. Men vi ba om at loven skulle dekke alle ville dyr avlet for pelsen sin, og det fikk vi. Nå håper vi det kan inspirere andre land som ennå ikke har bestemt seg om å slutte å utnytte rev, mink og chinchilla. Tiden er inne for verden å ta dette skrittet."

Forholdene som ble avdekket på minkfarmene i Frankrike var sjokkerende. Mink med skader, bittsår på halen, manglende lemmer og dyr som har blitt gale av å ha vært innesperret i et lite bur.

Anima besøkte tidligere i år den franske ambassaden for å overlevere vår støtte til forbudet som nå er vedtatt.

Animas internasjonale avdelinger i både Litauen og Ukraina jobber med et forbud, og politikere i Latvia, Spania og Bulgaria har startet denne prosessen. Land som tillater pelsfarmer blir stadig ferre.