Han redder Wuhans forlatte familiedyr

3 April, 2020

 

Da Wuhan ble satt i karantene påvirket det tusenvis av familie dyr. Når eiere plutselig ikke fikk adgang til byen, ble hunder og katter forlatt, alene og forsvarsløse.

Ye Jialin bestemte seg for å melde seg frivillig til å fore og passe de forlatte dyrene i denne krisen.

Innbrudd for å redde dyr i nød

Mange familier måtte sende han nøkler eller nøkkelkort til leiligheten. Men i noen tilfeller måtte desperate eiere be han om å bryte seg inn for å redde dyene.

Eieren er veldig takknemlige for hjelpen.

De spør til og med om jeg kan bytte kattesand. Og det gjør jeg selvfølgelig, sier Li og smiler bak masken som beskytter han mot smitte.

På de tomme gatene suser han fra dyr til dyr på sykkel og redder de fra å dø av sult og tørst. Foreløpig har han reddet opp til 30 dyr. Andre dyrevenner har også vært i aksjon og til sammen har de reddet tusenvis av dyr.

Det føles godt å være til hjelp

Situasjonen i Wuhan har vært forferdelig og alle byens innbyggere har måtte holde seg inne. Ifølge Ye føltes det å gå i de tomme gatene som å være i en katastrofe film.

Men Ye er ikke redd.

Det jeg er redd for er å komme for sent til en leilighet, for så å finne hunden eller katten død. Da ville jeg bebreide meg selv.

Det å kunne hjelpe og gjøre en forskjell i denne krisen, motivere han. På gaten sykler han forbi et banner: vær forsiktig, ikke stress og få ikke panikk. Det er budskapet, og det er akkurat det Ye gjør.

Fremgang for dyrevern i Kina

Ye Jalins fantastiske redningsaksjon viser tydelig at det er mange dyrevenner i Kina. Hver dag blir det flere mennesker i Kina som bekymrer seg om dyrevelferden og blir med å kjemper for den.

En ny meningsmåling hvor 3020 mennesker  med forskjellig alder, kjønn og utdannelse deltok, ble det veldig tydelig.

94% støttet et forbud mot markeder med ville dyr, som også skal ha forårsaket koronakrisen.

Du kan også støtte ved å skrive under på oppropet til regjeringen i Kina


Skriv under: Forby wet markeder