Flere gode nyheter for pelsdyrene

20 May, 2021

De siste månedene har det vært den ene gode nyheten etter den andre for pelsdyrene. Først meddelte de to motegigantene, Balenciaga og Alexander McQueen, at pels fremover ikke vil være en del av deres kolleksjoner. Med deres pelsfri beslutning er de med på å sende et sterkt signal til hele bransjen om at pels hører fortiden til.

Og kort etter kunne vi fortelle at luksusvarehuset Saks Fifth Avenue også hadde gitt pels den kalde skulder. Kjeden, som eier 40 stormagasiner, har uttalt at de senest innen januar neste år vil stenge alle deres 27 pelsavdelinger, og i januar 2023 vil det ikke lengere være mulig å kjøpe og selge pels i noen av deres varehus eller online. Det er helt fantastisk!

Men de gode nyhetene stopper ikke her. For også det anerkjente, kinesiske barneklærmerket, Les Enphant, har uttalt at de også utfaser pels. Les Enphant er grunnlagt i 1971 og har i dag over 1000 butikker fordelt i 204 byer rundt om i hele verden.

Innfører Hawaii forbud mot import av pels? Mye tyder på det! 
Hawaii kan nå bli den neste amerikanske staten som innfører et forbud mot pelsimport. I 2019 vedtok staten California et forbud mot all handel med pels. Forbudet trer i kraft i 2023.

Og flere amerikanske byer som San Francisco, Berkeley og Los Angeles har allerede innført et forbud, og nå har politikerne i Hawaii også gått inn i kampen for å få innført et forbud mot import av pels. Forbudet er kommet gjennom et utvalg og skal nå behandles. Hvis forslaget vedtas, vil det historiske forbudet tre i kraft den 1. desember 2021. 

 

Estland forbyr pelsoppdrett

2. juni vedtok Estlands parlament et lovforslag om å forby pelsdyroppdrett. Med dette historiske skrittet viste det estiske parlamentet at dyrevelferd er en økende prioritering i samfunnet. Av 101 parlamentsmedlemmer stemte 55 for forbudet. I januar 2020 overleverte vårt team i Anima Estland underskriftskampanje for å forby pelsfarmer til parlamentet. Med 6161 signaturer hadde den flere støttespillere enn noen annen underskriftskampanje i Estland. Dette skapte nytt håp for pelsdyrene, da parlamentet nå var forpliktet til å starte lovgivningsprosessen innen 6 måneder. I juni initierte tjuetre parlamentsmedlemmer fra tre partier et lovendringsforslag til dyrevernloven, som forsøkte å forby pelsdyrfarm innen 2025.

Her er bildet fra Animas redningsaksjon, hvor over 100 chincilla ble reddet fra en pelsfarm i Estland i november i fjor

Vi kjemper for et forbud 
Akkurat nå kjemper Anima sammen med den internasjonale dyrevernkolaisjonen, Fur Free Alliance, for å få verdenslederne til å anerkjenne at pelsfarmer, i tillegg til å være et helvete for dyrene, utgjør det en alvorlig trussel mot folkehelsen på grunn av risikoen for nye pandemier.

Flere enn 500.000 mennesker har allerede skrevet under. Stå sammen med dem og hjelp oss med å lukke verdens pelsfarmer.

 


Skriv under: Stopp pelsindustrien!