Er det håp for Yulins hunder og katter?

1 July, 2020

 

I årevis har vi, sammen med organisasjoner og dyrevenner i hele verden, kjempet for et forbud mot den brutale hunde- og kattekjøttsindustrien i Kina, som siden 2009 hvert år har funnet sted i byen Yulin fra d. 21 juni.

Forholdene for dyrene er brutale. Flere er stjålne kjæledyr som transporteres på lange strekninger, innesperret i små bur uten mat og vann, hvor de venter på at bli slaktet, solgt og spist på festivalen. Det er en forferdelig industri som utnytter hunder og katter på det grusomste. Heldigvis er det en rekke positive endringer i gang i landet som vitner om at utviklingen går i den riktige retningen.

DU kan hjelpe oss i vårt arbeid ved å støtte vår kampanje for dyrene her:

Da festivalen startet i 2009 ble mellom 10-15.000 hunder og katter drept, men tallene har siden det falt. Og organisasjoner på stedet forteller i år at det blant annet på grunn av corona-epidemien er mindre aktivitet i byen, da det er innført restriksjoner rundt om i landet.

Byer forbyr hunde- og kattekjøtt

Og det er flere positive forandringer på vei i landet som gir enda mer håp for dyrene. Millionbyen Szhenzhen ble i mai den første byen i Kina til å vedta et permanent forbud mot hunde- og kattekjøtt, og etter dette fulgte byen Zhuhai med samme forbud. Det er historiske vedtak som tydelig viser at veldig mange i Kina er imot utnyttelsen av hunder og katter, og forhåpentligvis vil de positive endringene rundt om i landet spre seg.

Kina anerkjenner hunder som kjæledyr

Kun få uker innen den årlige Yulin-festival fremla det kinesiske landbruksdepartementet en ny liste over hvilke dyr som skal oppdrettes til matvareproduksjon – og her var hunder ikke på listen. Samtidig annonserte departementet nye retningslinjer om at hunder bør ses som kjæledyr.

Selv om det er et utrolig viktig skritt på den lange veien mot bedre dyrevelferd for de mange hundene i Kina, da dyrene aldri tidligere er blitt anerkjent på denne måten, så er vi dessverre langt fra mål enda.

Det er nemlig ikke så enkelt, da det ikke betyr et entydig forbud mot hundekjøtt i landet. For dyrene er ikke beskyttet av en egentlig lov, som er med på å sikre deres status og beskyttelse, og derfor er det langt fra sikkert om det i praksis endrer noe her og nå.

Bli klokere på saken her, men vi gjør oppmeksom på at videoen inneholder sterke bilder.

Kampen fortsetter. Vil du være med?

Å få stoppet Yulin-festivalen og avsluttet den brutale hunde- og kattekjøttsindustrien har vært en fanesak for Anima i mange år. Men hvis byer som Yulin skal forby hunde- og kattekjøtt og stoppe den årlige festival, har vi bruk for din støtte. Du kan støtte vårt arbeid for dyrene her: