Dyrevernere tar EU-kommisjonen til retten!

25 March, 2024

Makthaverne i EU lovet i 2021 at de ville fremme et lovforslag om forbud mot hold av dyr i små bur. Løftet ble gitt som svar på det vellykkede innbyggerinitiativet End the Cage Age, som ble signert av 1,4 millioner EU-borgere. Siden har ingenting skjedd, og derfor tar Anima, sammen med flere andre dyrevernorganisasjoner, nå EU-kommisjonen for retten, slik at vi kan få dyrene ut av burene en gang for alle.

Rettssaken er den første i sitt slag, og innsatsen er høy. 300 millioner dyr lider hvert år i industrilandbrukets trange bur, der de ikke har plass til å bevege seg og utfolde seg. Et liv i et bur er ikke et liv!

Grisemødre skal ikke ligge fastspent mellom metallstenger, som hindrer dem i å snu seg og stelle ungene sine. Høner skal ikke stues sammen i små bur der de ikke engang kan strekke ut vingene. Kalver skal ikke stå alene i små båser langt fra moren.

Burenes tidsalder må og skal ta slutt!

Bli med å vis politikerne i EU-kommisjonen at vi er mange som ikke lar de få droppe løfte sitt og glemme dyrene! Skriv under i dag og få oppdateringer om kampanjen!


Skriv under: Stopp mishandling i landbruket!

 
1 Start 2 Complete

Et kjempesvik

Kommisjonen hadde lovet å fremskynde lovforslaget for å få slutt på burenes tidsalder innen utgangen av 2023, og det var også lovende nært å skje. Arbeidet var gjort, forslaget var klart. Men til slutt overstyrte landbrukslobbyen den demokratiske prosessen og kommisjonen stanset forslaget.

Ved å gjøre det sviktet kommisjonen ikke bare de millioner av dyr som lider i bur, men også de mange EU- borgere som gjennom End the Cage Age-initativet har gjort sin stemme gjeldene i forventning om å bli hørt.

I tillegg til at 1,4 millioner mennesker skrev under på innbyggerforslaget, mener 9 av 10 EU-borgere at dyr ikke bør avles i bur. Det er altså svært mange mennesker og svært mange dyr som ignoreres til fordel for landbrukets snevre og kortsiktige interesser. Vi vil ikke la det skje!