Dyrene som omgir oss

27 September, 2021

En stor del av Animas arbeid er å informere om forholdene som dyrene i Norge og resten av verden lever under. Det er f.eks. dyrene i landbruket, pelsindustrien, underholdningsindustrien og forsøksdyrene.

Vi informerer gjennom fakta og historier, og ikke minst video- og bildemateriale, slik at folk med egne øyne kan se hva som skjer bak (ofte) lukkede dører.

 

Det er ikke alltid lett å få tilgang til å dokumentere forholdene til dyrene. Industrien vil ikke at vi skal besøke dem, og de færreste av oss kommer i nærheten av dyrene daglig. Det er derfor vi jobber med organisasjoner over hele verden, slik at vi sammen kan vise hvordan dyrene lever.

Og her er det umulig å komme utenom We Animals Media, som gjør en fantastisk jobb og er en viktig partner for oss alle som kjemper for bedre forhold for dyrene.

Hvem er We Animals 

We Animals Media er verdens ledende fotojournalistbyrå med fokus på dyr. Deres enorme nettverk av prisbelønte fotografer og videografer spenner over hele verden, og de mange talentfulle fotojournalistene har viet livet sitt til å jobbe for dyrene. Et liv hvor de får muligheten til å komme tett på dyrene og dokumentere menneskelige forhold og behandling av dem.

De forteller historiene om dyrene og hjelper til med å gjøre de usynlige dyrene synlige for omverdenen, og de sørger for, med sin ærlige dokumentasjon, for at vi ikke kan lukke øynene for det som skjer.

Her er de: De usynlige dyrene

Vi vil gjerne slå et slag for We Animals Medias siste bokprosjekt: HIDDEN.
HIDDEN er et til tider grusomt og tankevekkende verk som viser menneskets forhold til dyr i det 21. århundre ー dokumentert av 40 internasjonale fotojournalister og med forord av skuespilleren Joaquin Phoenix.

 

Bildene gir et innblikk i noen av milliardene av de dyr som lever skjult i våre liv. Dette er dyrene vi har et nært forhold til, men fortsatt ikke ser. Dette er dyrene vi spiser og dyrene vi har på. De er dyrene som brukes til forskning og til underholdning, og dyrene ofret i tradisjonens eller religionens navn.

Det er anslått at mennesker bruker 80 milliarder landdyr hvert år. Flertallet av disse dyrene vokser opp og blir avlivet i industrielt jordbruk. Fisk og annet sjøliv måles i tonn.
Få mennesker tenker på hvor mange dyr det er. Men når du har sett noen av bildene og hørt historiene i HIDDEN, er det vanskelig å glemme igjen.

Og det er nettopp deres oppgave.

Her kan du lese mer om HIDDEN, We Animals Media og se deres viktige arbeid.