Delfinariefritt Europa – gjør visjonen til virkelighet

18 July, 2022

Anima har sammen med verdens ledende eksperter og organisasjoner innen dyrevern signert en felles erklæring om at vi ønsker å fase ut Europas 34 eksisterende delfinarier.

Delfiner og hvaler hører hjemme i det åpne hav - ikke i små lukkede bassenger. Derfor trenger vi din støtte for å gjøre visjonen til virkelighet.


Skriv under: Jeg deler visjonen om et Europa uten delfinarier

 
1 Start 2 Complete

I denne filmen kan du se hvordan dyrene blir behandlet i Loro Parque, som er et av delfinariene som de fleste norske turister besøker.

De fleste dyrevenner er i dag klar over at delfiner og spekkhoggere lider fryktelig av å bli fanget i små klorfylte bassenger. I naturen er dyrene vant til å leve i store flokker og bevege seg på enorme områder.
 
En spekkhogger kan svømme over 150 km på en enkelt dag. I fangenskap må dyrene lage kompliserte triks til øredøvende støy fra publikum, for å gjøre seg fortjent til en godbit. I dokumentaren Blackfish står tidligere trenere fra Seaworld frem og forklarer hvorfor de ikke lenger kan gå god for denne misforståtte formen for underholdning.

Du kan se hvordan en rekke trenere har blitt angrepet av frustrerte og stressede spekkhoggere – i noen tilfeller med døden som resultat.

For å gjøre delfiner og spekkhoggere mer medgjørlige, får de kraftige medisiner, inkludert diazepam, bedre kjent som valium. Bivirkninger ved bruk av disse medisinene kan være angst, selvskading, sterk avhengighet og i noen tilfeller kan det ironisk nok øke aggressiv atferd.
 
I samarbeid med organisasjoner rundt om i verden jobber Anima målrettet for å gjøre delfinarier til en del av fortiden. Et av våre formål er å overbevise reiselivsbransjen om at det er feil å sende sine gjester til delfinarier. I stedet kan reiseselskapene arrangere turer hvor du kan se hvaler og delfiner i deres naturlige miljø – ute på havet.
 
Med din signatur i ryggen kan vi gjøre en enorm forskjell for havets dyr.


Skriv under: Jeg deler visjonen om et Europa uten delfinarier

 
1 Start 2 Complete