Coop behandler kålen bedre enn kyllingene!

28 June, 2024

Det er på tide å rette søkelyset mot en urovekkende praksis i norsk dagligvarehandel. Mens Coop gir hodekål god plass og ideelle vekstforhold, viser de ikke samme omtanken for kyllingene de selger. Dette paradokset belyser et dyptgående problem innen dyrevelferd og tvinger oss til å stille viktige spørsmål ved de etiske standardene vi forventer fra dagligvarekjedene.

Hodekålens luksuriøse tilværelse

Hodekål på norske jorder blir dyrket med omtanke. Med en tetthet på kun 6 planter per kvadratmeter, får hver hodekålplante rikelig med plass til å vokse og trives. De nyter frisk luft og blir plantet i ren, næringsrik jord. Dette gir sunne, robuste planter som kan levere den kvaliteten vi forventer i våre grønnsakshyller.

Turbokyllingens trange kår

Kontrasten til turbokyllingens levekår er slående. Disse kyllingene, som utgjør majoriteten av Coops utvalg, står tettpakket med 18 individer per kvadratmeter. I en hall med opptil 40 000 fugler lever de under skitne og stressende forhold. Turbokyllingene er avlet til å vokse ekstremt raskt, fra 50 g til over 2 kg på bare 35 dager. Denne unaturlige veksten fører til alvorlige helseproblemer som gangproblemer, kroniske plager og organsvikt.

Er dette virkelig akseptabelt, Coop?

Det er ironisk at en dagligvarekjede som Coop, som skal sikre kvalitet for alle sine produkter, fortsetter å støtte en praksis som gir så lite hensyn til dyrevelferd. Mens hodekålplanten får rikelig med plass og optimale vekstforhold, lider kyllingene i overfylte og uhygieniske omgivelser. Er det sånn det skal være, Coop?

Hvorfor skal vi bry oss?

Som forbrukere har vi makten til å påvirke markedet. Vi må fortsette å si tydelig fra til Coop om at det er på høy tid å droppe turbokylling. Det er på tide at Coop viser samme omsorg for dyrene som de gjør for grønnsakene.

Hva kan du gjøre?

  1. Engasjer deg: Skriv en høflig beskjed til Coop og be de ta sin del av ansvaret 
  2. Skriv under: Signer vårt opprop og krev at turbokylling droppes
  3. Del innlegget: Del dette blogginnlegget på sosiale medier slik at flere får lære hvordan Coop behandler kyllingene

Sammen kan vi gjøre en forskjell. La oss kreve bedre behandling av fuglene. Det er på tide å stille spørsmål ved prioriteringene til dagligvarekjedene og jobbe for en mer etisk matindustri.


Skriv under: Gi kyllingene bedre liv!

 
1 Start 2 Complete


Les mer om problematikken tilknyttet turbokylling her.