Boikott delfinarier! Det er et mareritt for delfinene

7 September, 2017


Boikott delfinarier - skriv under!

Det ser kanskje ut som om delfinene har det gøy når de tar salto i lufta, balanserer baller eller plasker vann på folk. Dessverre er dette langt fra sannheten.
 

Drevet av sult

Delfiner har et utrolig showtalent og har lett for å lære nye ting. De er veldig intelligente dyr. Men hva får en delfin til å opptre med så mange kunster? Svaret er mat. Sult er den primære metoden som brukes for å trene delfiner. Delfinene blir fôret når de utfører et triks. De får fisk som allerede er død og som de aldri ville spist i naturen, men sulten driver dem.


Delfinene blir fysisk og psykisk syke i fangenskap

I havet lever delfinene i grupper på alt fra noen få individer til over 1000 stykker. De svømmer mange kilometer hver eneste dag. Den største delfinarten, spekkhoggeren, svømmer for eksempel opp til 150 km daglig. Når delfiner er fanget i et lite basseng har de ingen mulighet for å få utløp for naturlige behov. Isolasjonen gjør dem både fysisk og psykisk syke. De blir ofte medisinert for å bli mer medgjørlige.
 

Blodig delfinjakt

Delfinene i delfinarier er enten avlet i fangenskap eller innfanget gjennom en grusom og blodig jakt i Taiji i Japan. Her blir de revet vekk fra familiene sine. Resten av delfinflokken ender enten opp som kjøtt i kjøledisken eller blir drevet til havs igjen som en splittet, traumatisert og fullstendig utmattet gruppe med dårlige sjanser for å overleve.


Boikott delfinarier - skriv under!

Boikott delfinarier!

Boikott delfinarier!