De som fortsatt selger tradisjonell Foie Gras

5 October, 2020

Se godt på denne listen. Det er en liste over de bedrifter, caféer og restauranter i Norge, som akkurat nå ligger aller øverst når det handler om å neglisjere gjess og ender sin velferd.

De har gjentatte ganger vist manglende engasjement i å utføre helt grundleggende og nødvendige tiltak for fuglene de bruker i deres produkter.

Derfor vil Anima gjerne gi dem den offentlig annerkjennelsen de fortjener, akkurat her:

De følgende bedriftene og restaurantene er de få som fortsatt velger å selge Foie gras i Norge. De har gjentatate ganger blitt kontaktet av Anima, men de har enten ignorert alle hendvendelser eller nektet å inngå i en seriøs dialog rundt dyrevelferden i Foie gras produksjonen. Derfor blir akkuratt disse bedriftene valgt av vårt team, og her er de:

Restaurant Feinschmecker

Chez Colin

Restaurant Sawan

Picard Norge

Britannia Hotel

En rekke andre restauranter og bedrifter

Det finnes også mange andre restauranter og bedrifter som selger og bruker tradisjonell Foie gras, men akkurat nå ligger fokuset på de overnenvte bedriftene. Flere bedrifter og restauranter kommer på listen.

Hva er formålet med denne listen?
Bedriftene som er på denne listen er alle bedrifter som på den en eller en annen måte har avist å innføre nødvendige forbedringer for fuglene, de bruker i deres produkter.
Dette initiativ er laget til å veilede forbrukerne om, hvilke forhold ender og gjess i industrien lever under, og hvilke bedrifter som vil eller ikke vil droppe Foie Gras.
Du kan lese mer om forholdene for ender og gjess her; stoppdyremishandling.no/hva-er-foie-gras-og-hvordan-lages-det

Hva ber Anima om?
I Anima arbeider vi med å forbedre velferden for alle de fuglene som hvert år er en del av den grusomme industrien.

Når Anima ber bedrifter og restauranter om å forbedre forholdene for fuglene de tar i bruk, så ber vi faktisk ikke om så mye. Vi ber i dette tilfellet kun om en ting:

Slutt å selg tradisjonell Foie Gras.

Det synes vi faktisk er veldig rimilig å be om. Hva som ikke er rimelig, er å ta i bruk dyr som har blitt  utsatt for smertefult tvangsfôring og behandlet dårlig. En liten ting for bedriftene - en kjempe forskjell for fuglene.

Skriv under her og fortell bedrifter at de må slutte å selge foie gras:


Skriv under: Stopp tvangsforing av ender og gjess