De som fortsatt selger tradisjonell Foie Gras

5 October, 2020

Se godt på denne listen. Det er en liste over de bedrifter, caféer og restauranter i Norge, som akkurat nå ligger aller øverst når det handler om å neglisjere gjess og ender sin velferd.

De har gjentatte ganger vist manglende engasjement i å utføre helt grundleggende og nødvendige tiltak for fuglene de bruker i deres produkter.

Derfor vil Anima gjerne gi dem den offentlig annerkjennelsen de fortjener, akkurat her:

Restaurant Sawan

Sawan er en av de få restaurantene i Norge som fortsatt selger tvangsforet Foie Gras. Anima har i lengre tid prøvd å starte en dialog rundt temaet med restauranten - uten hell.

Restaurant Bandak, Dalen Hotel

Restaurant Bandak som ligger i Dalen Hotel fortsetter å selge tvangsforet Foie Gras ukritisk, og ser heller ikke intressert ut i å ta en dialog rundt dette.

Restaurant Beijing Palace

Beijing Palace har heller ikke ville ha en seriøs dialog om hvordan dyrene i Foie Gras produksjonen blir behandlet.

En rekke andre restauranter og bedrifter

Det finnes også mange andre restauranter og bedrifter som selger og bruker tradisjonell Foie Gras, men akkurat nå ligger fokuset på de overnenvte bedriftene. Resten av listen kommer.

Hva er formålet med denne listen?
Bedriftene som er på denne listen er alle bedrifter som på den en eller en annen måte har avist å innføre nødvendige forbedringer for fuglene, de bruker i deres produkter.
Dette initiativ er laget til å veilede forbrukerne om, hvilke forhold ender og gjess i industrien lever under, og hvilke bedrifter som vil eller ikke vil droppe Foie Gras.
Du kan lese mer om forholdene for ender og gjess her; stoppdyremishandling.no/hva-er-foie-gras-og-hvordan-lages-det

Hva ber Anima om?
I Anima arbeider vi med å forbedre velferden for alle de fuglene som hvert år er en del av den grusomme industrien.

Når Anima ber bedrifter og restauranter om å forbedre forholdene for fuglene de tar i bruk, så ber vi faktisk ikke om så mye. Vi ber i dette tilfellet kun om en ting:

Slutt å selg tradisjonell Foie Gras.

Det synes vi faktisk er veldig rimilig å be om. Hva som ikke er rimelig, er å ta i bruk dyr som har blitt  utsatt for smertefult tvangsfôring og behandlet dårlig. En liten ting for bedriftene - en kjempe forskjell for fuglene.

Skriv under her og fortell bedrifter at de må slutte å selge foie gras:


Skriv under: Stopp tvangsforing av ender og gjess