Avslørt: Hunder til dyreforsøk fraktes gjennom Københavns lufthavn

13 September, 2023

Anima avslører at København spiller en nøkkelrolle i internasjonal handel med hunder til dyreforsøk. De siste årene har tusenvis av hunder blitt fraktet gjennom Københavns lufthavn før de ble sendt videre til smertefulle dyreforsøk over hele Europa.


Skriv under: Stopp dyreforsøk

 
1 Start 2 Complete

Hundene flys fra USA
Bildene viser beagler som nettopp har ankommet Københavns lufthavn – helt fra avlssentre og laboratorier i USA. Hundene sendes så videre med bil – noen helt til Italia, Spania og Ungarn – mens andre flys til Storbritannia.

På bare 3,5 år har mer enn 5000 hunder for dyreforsøk landet på Københavns lufthavn.

De mange timene med transport er belastende for dyrene, og de kan være flere dager på veien, men marerittet begynner først for alvor når hundene kommer til sitt endelige mål – laboratoriene.

Tvunget til å konsumere sprøytemidler

I laboratoriene blir hundene utsatt for alle slags tester av både medisin, medisinsk utstyr og kjemikalier.

Hunder blir for eksempel utsatt for forsøk der de må få i seg sprøytemidler for å teste ut hvor mye landbruket skal få sprøyte med sprøytemidler.
Hundene overlever ikke alltid disse forsøkene.

De får aldri oppleve hvordan det er å være noens elskede hund. De opplever bare bur, bjeffing av redde hunder og folk som stikker nåler inn i dem.

Dyreforsøk gir upålitelige resultater
Dyreforsøk har vist seg å være svært upålitelige når det gjelder å utvikle god og sikker medisin for mennesker.

Verdens største bioteknologiindustriforening (BIO) konkluderer med at 92 % av legemidler som er vellykkede i dyreforsøk, senere mislykkes i forsøk på mennesker.

Likevel er mer enn 14 000 hunder utsatt for dyreforsøk i EU. Over en tredjedel av disse hundene har allerede vært gjennom smertefulle forsøk minst én gang tidligere.

Vitenskap uten dyreforsøk er fremtiden
Anima kjemper for en verden uten dyreforsøk. Det finnes allerede mange moderne, dyrefrie metoder som brukes til å utvikle nye og trygge medisiner eller for å teste kjemikalier.

Dyrefrie metoder kan videreutvikles og forbedres enda mer – men bare hvis vi som samfunn prioriterer denne utviklingen, også økonomisk. For det skylder vi de 7 millioner hunder, kaniner, katter og andre dyr som lider i smertefulle eksperimenter i EU hvert år.

Skriv under for å redde hundene og de mange andre dyrene som brukes til eksperimenter.
Sammen krever vi at vitenskapen går inn i det 21. århundre.

Takk til www.thecampbeagle.com for samarbeidet.


Skriv under: Stopp dyreforsøk

 
1 Start 2 Complete