Anima og Hollywood-stjerne spiller inn film med pelsfritt budskap

15 December, 2020

De fleste kjenner skuespillerinnen Mena Suvari som korpiken Heather i American Pie. Men i dyrenes verden er skuespilleren også en sann dyrevenn. I samarbeid med Anima innspiller Hollywood-stjernen nå en film mot pelsproduksjon.

Hollywood-skuespilleren Mena Suvari valgte for noen år siden å leve helt plantebasert og ryddet samtidig grundig ut av sin garderobe. Nå har hun spilt inn en film sammen med Anima og Fur Free Alliance, som viser veien fra levende rev til pelskåpe. 

"Jeg har alltid syntes det var viktig å skape oppmerksomhet om hva vi velger å gå kledd i og anser som "moteriktig". Det er jo helt unødvendig å bruke dyr i fremstillingen av klær – spesielt pels. Jeg er veldig takknemmelig for å være en del av dette prosjektet og kunne sende et sterkt budskap som viser hvordan pels påvirker så mange negativt”, sier Mena Suvari.

 

Titttelen på filmen er 'Hide' og er regissert av Dustin Brown, som har vunnet flere priser for sine kortfilmer. Utover American Pie-filmene har Mena Suvari spillet med i den kritikerroste filmen American Beauty.

Hide forteller historien om pelsjegeren, og syersken som lager pelskåper. Den tankevekkende fortellingen illustrerer grusomheten bak pelsbransjen og stiller det moralske spørsmålet: Kan man elske sin hund, men samtidig støtte utnyttelsen av andre pelsdyr? Også de menneskelige skyggesidene i pelsindustrien blir belyst i videoen.

“Vi håper at videoen kan få forbrukerne til å ta avstand til pels”, uttaler Joh Vinding, som er direktør i Anima.Flere stjerner er med
Også superstjernen Billie Eilish medvirker i filmen. Hun har nemlig laget musikken. Billie Eilish bryr seg også veldig om dyr – så mye at hun hverken spiser dem eller går i pels.

I dag er pelsindustrien i kraftig motgang og motefirmaer som eksempelvis Gucci, Armani og Hugo Boss har innført en pelsfri policy. Samtidig vedtar flere og flere land lovgivning som forbyr produksjon, import og salg av pels.

Bakgrunn
Hvert år drepes millioner av pelsdyr for moten. Mange ville dyr fanges i revesakser som skaper voldsom smerte når dyrene fastholdes i dagevis uten mat og vann. Andre holdes hele livet innesperret i små bur, hvor de hverken har mulighed for å grave, svømme, eller utøve annen naturlig atferd. Dyrenes liv ender med at de gasses eller drepes med strøm.

Bak filmen 'Hide' står Fur Free Alliance – en internasjonal sammenslutning på over 50 dyrevernorganisasjoner, hvor Anima er styreleder.