21. juni braker helvete løs for hunder i Kina

13 June, 2019


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin

21. juni markeres sommersolverv i den kinesiske byen Yulin på bestialsk vis. Hunder og katter slaktes brutalt for et såkalt festmåltid.

Hundekjøttfestivalen i Yulin ble startet i 2009 for å tiltrekke turister. I løpet av festivaldagene drepes tusenvis av hunder og katter. De er ofte familiedyr som er blitt kidnappet og fraktet langveisfra i trange dyretransporter.

Vi i Anima har dokumentert hvordan dyrene mishandles under festivalen. Brutaliteten er enorm. Dyrene settes i ekstremt trange bur, ofte uten mat og drikke. De blir banket med kølle og får halsen skåret over - ofte ved full bevissthet.

Vi står sammen med dyrevenner i Kina og resten av verden for å stoppe dette helvetet for dyrene. Dokumentasjonen vår har sikret at millioner av mennesker verden over kjenner sannheten. Arbeidet virker. Bystyret i Yulin snakker nå om et forbud. Med din hjelp kan det bli virkelighet.

Skriv under for hundene! 


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin

Dette gjør vi i Anima for å stoppe hundekjøttfestivalen


Internasjonalt søkelys

Vi jobber med å rette internasjonalt søkelys på det som skjer i Yulin. Myndighetene i Kina skal vite at verden følger med når de tillater den grusomme torturen av hunder. Det internasjonale presset virker. Andre byer i Kina har allerede stoppet sine festivaler med hunde- og kattekjøtt. Blant annet i Zhejian provinsen. Festivalen i Yulin er under massivt press for å stenge ned, og nå snakker bystyret om et forbud.

Redningsaksjoner

Vi var med på å redde 1000 hunder fra en lastebil ved grensen til Yulin. Vi står beredt til å redde flere liv i år.

Lokale protester

I Kina er protester et sjeldent syn. Men modige dyrevenner har med vår hjelp gjort en enorm innsats for å protestere mot hundekjøttfestivalen i Yulin. De driver også informasjonsarbeid. Fordi protester er så sjeldne i Kina får de stor oppmerksomhet.

Vi har delt ut over 20.000 flyere, hengt opp over 2000 plakater og arrangert flere åpne protester. Ved siste protest fikk vi med oss over 1000 mennesker til å gå i tog mot festivalen.

 

Organisering av lokale

Det er heldigvis mange dyrevenner i Kina, og de blir flere og flere. Men landet har ingen tradisjon for foreninger og organisasjonsvirksomhet. Samtidig har de begrenset ytringsfrihet.

Derfor har de lokale bruk for støtte og veiledning til å bygge opp slagkraftige kampanjer som samtidig holder seg innenfor de politiske rammene. Vi bidrar her med rådgivning, veiledning og økonomisk støtte.

 

Utdannelse av barn

Vi bruker opplysning og utdannelse for å starte en tradisjon med kjærlighet og respekt for dyr. Med skolebesøk og foredrag åpner vi barna sitt hjerte for dyrene.