21. juni braker helvete løs for hunder i Kina

16 June, 2021


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin!

21. juni markeres sommersolverv i den kinesiske byen Yulin på bestialsk vis. Hunder og katter slaktes brutalt for et såkalt festmåltid.

Hundekjøttfestivalen i Yulin ble startet i 2009 for å tiltrekke turister. I løpet av festivaldagene drepes tusenvis av hunder og katter. De er ofte familiedyr som er blitt kidnappet og fraktet langveisfra i trange dyretransporter.

Vi i Anima har dokumentert hvordan dyrene mishandles under festivalen. Brutaliteten er enorm. Dyrene settes i ekstremt trange bur, ofte uten mat og drikke. De blir banket med kølle og får halsen skåret over - ofte ved full bevissthet.

Vi står sammen med dyrevenner i Kina og resten av verden for å stoppe dette helvetet for dyrene. Dokumentasjonen vår har sikret at millioner av mennesker verden over kjenner sannheten. Vi kan se at presset hjelper, og gjennom flere år har det reddet tusenvis av dyr. Hvert år vi har protestert, er festivalen blitt mindre og det er fordi vi er mange som har talt dyrenes sak. Bruk din stemme du også! 

Skriv under for hundene! 


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin!

Dette gjør vi i Anima for å stoppe hundekjøttfestivalen:


Internasjonalt søkelys

Vi jobber med å rette internasjonalt søkelys på det som skjer i Yulin. Myndighetene i Kina skal vite at verden følger med når de tillater den grusomme torturen av hunder. Det internasjonale presset virker. Andre byer i Kina har allerede stoppet sine festivaler med hunde- og kattekjøtt. Blant annet i Zhejian provinsen. Festivalen i Yulin er under massivt press for å stenge ned.

Sammen med dyrevenner i Kina og organisasjoner fra mange land, legger vi press som har betydd at langt færre hunder og katter blir slaktet. Tidligere ble 10 000 hunder og katter slaktet, men det har falt til omtrent 1/3.

Redningsaksjoner

Vi var med på å redde over 1000 hunder fra en lastebil ved grensen til Yulin. Se video av redningsaskjonen her. 

Lokale protester

I Kina er protester et sjeldent syn. Men modige dyrevenner har med vår hjelp gjort en enorm innsats for å protestere mot hundekjøttfestivalen i Yulin. De driver også informasjonsarbeid. Fordi protester er så sjeldne i Kina får de stor oppmerksomhet.

Vi har delt ut over 20.000 flyere, hengt opp over 2000 plakater og arrangert flere åpne protester. Ved siste protest fikk vi med oss over 1000 mennesker til å gå i tog mot festivalen.

Organisering av lokale dyrevenner

Det er heldigvis mange dyrevenner i Kina, og de blir flere og flere. Men landet har ingen tradisjon for foreninger og organisasjonsvirksomhet. Samtidig har de begrenset ytringsfrihet.

Derfor har de lokale bruk for støtte og veiledning til å bygge opp slagkraftige kampanjer som samtidig holder seg innenfor de politiske rammene. Vi bidrar her med rådgivning, veiledning og økonomisk støtte.

Utdannelse av barn

Vi bruker opplysning og utdannelse for å starte en tradisjon med kjærlighet og respekt for dyr. Med skolebesøk og foredrag åpner vi barna sitt hjerte for dyrene.

 


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin!