18 rever reddet fra pelsdyrfarm

5 March, 2021

Dette er en fortelling om 18 rever vi reddet i fjor, og de forferdelige forholdene som møtte oss på den pelsfarmen vi fant dem. 

Det er vond lesning – og bildene er tøffe å se. 

Men det er dessverre ikke første gang vi opplever situasjoner som denne. Vi håper dere vil lese videre – for revenes historie fortjener å bli hørt. 
 
Du kan støtte revene og gi dem et godt liv. Bli medlem i dag og gjør en forskjell for pelsdyrene. 

I 2021 ble våres polske avdeling kalt ut til en revefarm. De ble kontaktet av naboene til farmen som kunne se at noe var helt galt. 

På farmen ble de møtt av et fryktelig syn: Allerede ved inngangen til farmen kunne de se at det lå mange rester av revekropper rundt omkring på bakken.
Politiet ble tilkalt og sammen med dem gikk de inn på området.


 

Her ble de møtt med rekker av bur fylt med mer enn 100 døde rever, men det ble verre.

Lengre inne på farmen fant de levende rever i burene. De hadde ingen adgang til mat eller vann. I noen bur spiste de levende rever av de døde. I flere bur lå de døde revene og råtnet, og det var en forferdelig lukt. 

Revene var desperate og utsultede og ingen vet hvor lenge de hadde gått uten å få mat og vann. 


 
 

Noen av revene hadde knekte tenner og bitemerker som viste tydeligt at de hadde prøvd å gnage seg ut av burene. 

Kollegaene våres, som var ute på farmen den dagen, beskriver opplevelsen og forholdene som noe av det verste de har sett. 

Men de lykkes i å redde 18 rever den dagen. 18 rever som skal videre til gode nye og ikke minst trygge hjem.

Hvordan kunne det gå så galt?

Vi vet at eieren av revefarmen sitter i fengsel og det er ikke blitt arranget tilstrekkelig pass av revene imens. Farmen er blitt forlatt av de som skulle passe på revene. De ble overlatt til seg selv og til en langsom pinefulll død i burene.

Den lokale myndighetene med ansvar for å inspisere farmen har også feilet ved at de ikke har besøkt farmen og undersøkt stedet – som de skal. 

Hva gjør vi?

Vi sørger for å pleie og passe revene – å gi dem livslysten og kreftene tilbake og sørge for gode og trygge omgivelser.
På grunn av de forferdelige forholdene revene har vært utsattt for, og de mange skader de har fått, kreves det mye pleie og dyrlegehjelp.
Og så skal de omplasseres til nye hjem med store områder med plass til lek og løp.
 
Sist, men ikke minst, arbeider vi for å sørge for at de menneskene som har utsatt revene for dette – inkl. de offisielle myndighetene – skal stå til ansvar for dette. 

 

Hjelp oss med å gi revene et godt liv

Støtt pelsdyrene og våres kamp for et pelsfritt Europa, hvor ingen pelsdyr skal sitte i bur – meld deg inn i dag og gjør en forskjell for dyrene.