Yulin hundekjøttfestival status 2022

21 June, 2022

Nå er det dessverre den tiden på året, sommersolverv, da byen Yulin i den sørlige Guangxi-regionen i Kina blir samlingspunktet for den beryktede, årlige Yulin-festivalen, hvor hunder og katter slaktes, selges og spises.

År etter år har Anima, sammen med mange andre organisasjoner og dyrevenner fra hele verden, protestert mot de forferdelige forholdene dyrene lider under og presset på for å få det stoppet. For vi opprettholder trykket og glemmer ikke dyrene.

Bidra med å skape en bedre verden for dyrene

Årets beryktede "festival"
Hundekjøttfestivalen Yulin finner sted en gang i året i dagene rundt sommersolverv og har eksistert siden 2010. Festivalen har i mange år fått mye oppmerksomhet og skapt kritikk både internasjonalt og lokalt, fordi dyreelskere er rasende på måten både hunder og katter blir behandlet. Og med god grunn!

Dyrene er stappet sammen i små bur, hvor de sitter panikkslagne og redde, noen allerede med skader fra den harde behandlingen, og venter til de skal avlives. Ofte har de blitt fraktet i lastebiler over lange avstander i sommervarmen, og mange er dehydrerte eller syke og dør under transport.

Flere av de brutale avlivingsmetodene som er sett på stedet er henging, elektrisk støt, eller at dyrene blir slått i hjel. Mange hunder er kjæledyr som har blitt stjålet fra familiene frem til festivalen og som fortsatt har halsbåndet på, mens andre hunder er løse hunder som er samlet inn fra gatene.

Kinas hundekjøttindustri
Realiteten er dessverre at den grufulle behandlingen av hunder og katter ikke bare skjer en gang i året i Yulin, men at det skjer hele året. Både i Yulin og andre byer rundt om i landet, og det anslås at cirka 10 millioner hunder blir drept hvert år.

Det er utrolig mye feilinformasjon om Yulin-festivalen og generelt om hundekjøttindustrien i landet da det er vanskelig å finne riktig informasjon. For eksempel er ikke Yulin-festivalen en offisiell begivenhet og derfor er det ikke mulig å få offisielle tall på antall drepte dyr. Men både lokale og internasjonale organisasjoner kjemper med å få slutt på festivalen og hunde- og kattekjøttindustrien i landet. Det harde arbeidet har blant annet ført til at langt færre dyr blir avlivet i dag.

Endring tar tid
Hvis du har fulgt med i mange år, tenker du kanskje at ingenting skjer og at den brutale behandlingen av hunder og katter aldri stopper. Men endring tar tid og skjer ikke over natten. Og heldigvis er det fremgang i landet, selv om det kan se ut til å gå for sakte.

Hunder og katter regnes ikke lenger offisielt som husdyr, men som kjæledyr, og millionbyene Shenzhen og Zhuhai har forbudt hunde- og kattekjøtt. Å spise hunder og katter er langt fra normalt for lokalbefolkningen i landet, selv om det dessverre er det inntrykket mange får.

På den annen side øker opprøret og arbeidet for dyrene i landet, og de aller fleste anser hunder som kjæledyr og ikke mat. Det er særlig de yngre generasjonene som presser på for endring og kjemper for dyrevelferden i landet.

Da Yulin-festivalen var på topp ble det slaktet over 10.000 hunder og katter, og nå rapporteres et fall i antall dyr, og at det nå ligger på rundt 2-3.000. Vi kjemper selvfølgelig for at ingen dyr skal lide så grusomt, og vi mener fremgangen som gjøres i landet viser at det er mulig å stoppe den brutale industrien.

Takk for at du er med på å gjøre en forskjell for dyrene

 


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin!