Stopp blodfarmene - Islands hemmelige hesteovergrep

18 January, 2022

Tusenvis av hester lider på islandske blodfarmer, der store mengder blod tas fra drektige hester. Skjulte opptak avslører nå at hestene i prosessen blir mishandlet på det groveste. Blodet brukes til å lage unødvendige medisiner for industrielt landbruk, som kun tjener til å maksimere bøndenes fortjeneste. Hjelp oss å stoppe den meningsløse volden!


Skriv under: Stopp blodfarmene nå!

 
1 Start 2 Complete

Blodfarmenes skrekkregime
Hestene på blodfarmene blir tappet for blod hver uke i opptil 10 uker på rad – hver gang trekkes 5 liter blod gjennom en nål på en halv centimeter i diameter. Det er en produksjon som på alle måter er belastende og skadelig for de halvville hestene. De skremte hestene blir tvunget inn i trange båser og bundet fast til stolper. Underveis blir de aldri beroliget, tvert imot viser opptak med skjult kamera at hestene blir utsatt for systematisk vold. Hestene blir slått med bjelker og lange rør, blant annet på beina, halsen og på deres sensitive mule.

Helt unødvendig
Men da må det være veldig viktige medisinske preparater laget på disse blodfarmene, siden noen kan finne på å utsette hestene for all denne lidelsen, ikke sant?
Nei, på ingen måte. Hestenes blod brukes til å utvinne hormonet PMSG – et fruktbarhetshormon som industrielt landbruk bruker for å stimulere og synkronisere dyrs brunst. På toppen av det kan PMSG byttes ut uten problemer. Det finnes mer enn 30 syntetisk produserte alternativer, og dermed er det INGEN grunn til å utsette hestene for disse overgrepene!

Likevel er dette skjebnen til 5300 hopper på Island. Den tyske dyrevelferdsforeningen Animal Welfare Foundation og dens søsterforening i Sveits, Tierschutzbund Zürich, står bak de siste avsløringene og opptakene fra de islandske blodfarmene. Det er mer enn 100 blodfarmer på Island, som til sammen utnytter tusenvis av hester.

Siden de siste avsløringene så dagens lys i november, har det vært et utbredt raseri blant befolkningen på Island. Og den islandske regjeringen har derfor satt ned en arbeidsgruppe som skal se nærmere på næringen, og det er foreslått et forbud. Men selv om Island kan være på vei mot et forbud, er det langt i fra nok til å beskytte hester mot fremtidige overgrep.

Vi trenger et europeisk forbud som setter en stopper for etterspørselen, slik at blodfarmer ikke bare flytter fra land til land.

Heldigvis er det et overveldende flertall i Europaparlamentet for et forbud mot produksjon og import av PMSG. Nå er det opp til EU-kommisjonen å legge et forslag på bordet som forbyr produksjon og import av PMSG. Hjelp oss med å overbevise kommisjonen om at et forbud er den eneste riktige veien å gå.

 

 


Skriv under: Stopp blodfarmene nå!

 
1 Start 2 Complete