Oda dropper turbokylling

14 June, 2022

Dagligvareaktøren Oda har forpliktet seg til å utfase alle hurtigvoksende kyllinger, og innføre ECC-standarden i løpet av 2023. En investeringsplan som setter kjeden i verdenstoppen på kyllingvelferd.


Be dagligvarekjedene droppe turbokylling

 
1 Start 2 Complete

Lavpriskjeden Oda tar nå et stort steg for å heve dyrevelferden for norske kyllinger. Planen er å innfase den internasjonale dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC) for alle kyllingprodukter i løpet av neste år.

Beslutningen vil gjøre en stor forskjell for omtrent en million kyllinger, år etter år. Konkret får kyllingene mer plass å bevege seg på, og de vil vokse saktere.

Blir verdensledende
Denne investeringen i dyrevelferd vil gjøre Oda til en verdensleder på kyllingvelferd.

– Det er imponerende å se en kjede som Oda ta et slikt ambisiøst standpunkt for kyllingene - og det i rekordfart. Kyllinger skal ikke avles til å vokse så fort at de ikke kan gå normalt, og den veien bør alle dagligvarekjedene i Norge nå gå, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Kjeder som Circle K, Joe & The Juice, 7-Eleven og Narvesen har også forpliktet seg til ECC-standarden, mens innenfor dagligvarehandelen er det kun Rema 1000 som har tatt samme skritt, mens Coop har verken lagt frem konkrete planer for å bedre kyllingvelferden eller tiltak for å utfase hurtigvoksende kyllinger.


Be dagligvarekjedene droppe turbokylling

 
1 Start 2 Complete

Les mer om turbokyllingen.