En spekkhoggers historie: Morgan ble frarøvet sin frihet

13 September, 2019

I Anima jobber vi for å få TUI til å slutte å støtte den beryktede delfinariet Loro Parque på Tenerife. Parken har besøk av tusenvis av turister til sitt delfin og spekkhugger show, og den største stjernen er Morgan.


Skriv under og fortell Tui at delfiner hører til i det fri

 

Morgan – en spekkhuggers triste liv i Loro Parque

Spekkhoggeren Morgan er et av mange dyr som opptrer i Loro Parque. Det har Morgan gjort motvillig siden 2012. Før det var han en fri hval, som levde med sin familie på det åpne hav. I årevis har han måtte lide i et lite basseng, som du kan se på bildet.

 

Morgan ble opprinnelig fanget fordi hun virket undervektig. Meningen var at hun skulle settes fri, når hun ble bedre. Men avtalen sviktet. Hun ble sendt til Loro Parque og tvunget til å opptre for turister.

ET LIV FULLT AV LIDELSE
Langsomt har livet i fangenskap brutt ned hennes livskraft og vilje, og hun blir mer og mer trist for hver dag som går. Hun har flere ganger vist sjokkerende, stereotyp adferd. Det er skremmende og hjerteskjærende å se henne gjentatte ganger stange hodet i betongmuren og strande på bassengkanten.

Men Loro Parque har ingen intensjoner om å gi Morgan friheten tilbake. Det skjer bare om TUI slutter å selge billetter til hennes show.

Morgan ville aldri velge å slå salto, hoppe gjennom ringer eller kysse turister på kinnet. Hun gjør det fordi hun ikke har noe valg. Sult, tøff håndtering og isolasjon er metoder som brukes for å knekke all naturlig adferd å få de til å utføre kunster. Det er forferdelig!

 

VI TRENGER DIN HJELP
Vi vil ikke gi opp håpet om at Morgan skal få sin frihet tilbake. Din stemme kan få dette til å skje.

Skriv under her, og du er med på å fortelle TUI at de skal slutte å støtte Loro Parque.


Skriv under og fortell Tui at delfiner hører til i det fri