Kampanje mot Kaffebrenneriets bruk av turbokylling

26 November, 2020

En informasjonskampanje med Kaffebrenneriet i fokus forbrukere skal bli gjort oppmerksom på kjedens valg når det gjelder dyrevelferd. Sammen skal vi oppmuntre Kaffebrenneriet til å utfase turbokyllingen, og kjeden skal gå fra å være useriøs på dyrevelferd til å ta det på alvor.


Skriv under: Kyllingene skal ha bedre forhold!

 
1 Start 2 Complete

Med over 40 kaféer i Norge sitter Kaffebrenneriet på en god del av markedet når det gjelder salg av turbokyllingen i bransjen. Anima har i lengre tid prøvd å starte en dialog med Kaffebrenneriet om kyllingvelferd, men så langt har kafékjeden ikke tatt dyrevelferden til kyllingene på alvor og avfeid alle forsøk på en seriøs dialog.

Nettopp derfor retter Anima, i en ny kampanje, blikket mot Kaffebrenneriets salg av den kontroversielle turbokyllingen.


Turbokyllingen, Ross 308.

“Kaffebrenneriet er en av de få kafékjedene i hele Skandinavia som viser liten til ingen interesse for å forbedre livene til dyrene. De er faktisk på vei til å bli en av de verste innen dyrevelferd i Skandinavia med denne retningen. God dyrevelferd og turbokylling kommer aldri til å gå hånd i hånd. Derfor bør Kaffebrenneriet, som er en moderne og ansvarlig bedrift, utfase turbokyllingen,” sier Niklas Fjeldberg, kampanjeleder i Anima.

Kampanjen fortsetter til dyrevelferd blir tatt seriøst
Kyllingene i industrien har en lang rekke helseproblemer som blant annet organ- og hjertesvikt, gangproblemer, beinproblemer og pustevansker. Turbokyllingen har også et fundamentalt problem, nemlig at over 9 av 10 ikke kan gå normalt, og 19 prosent har alvorlige problemer med å gå.

Nettopp derfor har dyrene ingen tid å miste. Når bedrifter som Kaffebrenneriet velger å frasi seg alt ansvar for dyrs helse og velferd så er Anima forpliktet til å gjøre noe.

Kampanjen er en del av Anima sitt arbeid for å forbedre forholdene for norske slaktekyllinger, og kommer til å fortsette helt til Kaffebrenneriet tar dyrevelferd seriøst og utfaser turbokyllingen, samt gir kyllingene de bruker bedre plass og forhold.

Finn ut mer om turbokyllingen, og hvorfor Kaffebrenneriet og andre bedrifter må droppe kyllingen her.

Er du enig at Kaffebrenneriet bør droppe turbokylling og ta dyrevelferd seriøst? Skriv en høflig beskjed til Kaffebrenneriet her facebook.com/kaffebrenneriet


Skriv under: Kyllingene skal ha bedre forhold!

 
1 Start 2 Complete