Fanget av turisme

21 May, 2020

 

Visste du at det er grusomt for dyr å måtte være innesperret i et unaturlig miljø, skilt fra flokken sin og tvunget til å gjøre kunster for et bråkete publikum? 
Du kan hjelpe dem, ved å gi dem din stemme.


Skriv under her


Si nei til "underholdning" med dyremishandling!

Ulykkelig og uskyldig

Selv om delfiner fra naturens side alltid smiler, er de enormt ulykkelig i fangenskap. De er ville dyr som hører til i havet. En spekkhogger kan svømme 150 kilometer om dagen, men i fangenskap må den svømme i evige sirkler.

Sult som straff

Fra det øyeblikket de fanges og sperres inne i et basseng, begynner en intensiv trening. For ¨få delfinene til å utføre kunster som å hoppe gjennom ringer brukes en blanding av belønning og straff. Den mest vanlige måte å straffe på er å sulte dyrene eller isolere de fra andre delfiner. Når de er sultne vil de utføre kustene for å få mat, ikke fordi de har lyst.

Delfinens triste smil

Delfiner i fangenskap er kjent for å skade seg selv på grunn av enorm frustrasjon og stress som de utsettes for. Mange blir blinde av klorvannet og de dør mange år før det som er vanlig i naturen. Fordi bassengene ikke er dype nok, blir delfinene brent og skåldet av solen.

Mange delfiner utsettes jevnlig for lange dyretransporter når de selges fra et delfinarium til et annet. Delfinen Tamera er blitt flyttet 14 ganger i sitt liv.

Aggresjon og stress

I show der mennesker svømmer med delfiner, blir dyrene utrolig stresset. De tvinges til å gjenta denne øvelsen dag ut og dag inn. Berøring og bråk stresser dem, men de gjør det fordi de er sultne. Ofte kan delfinene bli aggressive mot deltakerne fordi de er så ivrige på å få maten.

Selfies med ville dyr

Det er mange fordeler med Smartphone, men en av ulempene er dessverre et økende antall selfies med ville dyr. Ungene blir stjålet fra mødrene sine og utsatt for hardhendt behandling for å knekke den mentalt. Noen bedøves med sløvende midler så de ikke gjør motstand, slik at turistene kan ta sine bilder.

Gåturer med løver

Hver eneste dag blir løveunger revet vekk fra sine mødre bare noen dager gamle. Betalende og godtroende turister betaler penger for å passe dem. Når ungene blir for store til å bli passet, presses de ut på gåturer med turister.

Løvene blir gjort til leketøy for turistene og mange av dem ender senere i små innhegninger hvor rike mennesker jager og dreper dem. Redde og alene blir løver skutt uten mulighet til å kjempe for sitt liv.

Du kan hjelpe dyrene ut av turistfella
Skriv under her


Si nei til "underholdning" med dyremishandling!