Circle K dropper turbokylling

10 September, 2021

Circle K har valgt å tilslutte seg til den anerkjente dyrevelferd-standarden European Chicken Commitment (ECC), og fjerner dermed turbokyllingen fra alle sine stasjoner. Beslutningen er en del av Circle Ks bærekrafts-strategi, og kommer etter dialog med dyrevernorganisasjonen Anima.


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete

Circle K med over 450 bensinstasjoner, er Norges største kjede innen servicehandel, og har nå valgt å tilslutte seg til dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC). Allerede innen første halvdel av 2022 vil standarden gjelde for alle produkter med kylling hos Circle K.

– Med dette inntar Circle K et ambisiøst standpunkt som setter et nytt nivå for norsk kyllingvelferd, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Hva ECC-standarden betyr i praksis for kyllingene er at de blant annet får mer plass å bevege seg på, og skal vokse saktere. Dette er et mingsfylt løft i dyrevelferden som vil gjøre en stor forskjell for mange dyr.

Sementerer en ny vei for norsk kyllingvelferd
Mange forbrukere har den oppfattelsen at dyrevelferden i Norge automatisk er høy, men hva mange ikke vet er at størstedelen av kyllingproduksjonen er av den meget kontroversielle Ross 308, også kjent under navnet turbokylling. Den vokser unaturlig raskt fra 50 g til over 2 kg på knappe 35 dager. Dette medfører betydelige velferdsproblemer som pusteproblemer, organsvikt, svekket immunforsvar og ekstremt utbredte gangproblemer.

– Det er noe veldig fint med å se bedrifter ta sitt samfunnsansvar seriøst. Circle K har satt meningsfulle krav til kyllingvelferden, og det i en stor skala. Det fortjener ros. Ved å være en av de første til å ta steget og droppe turbokylling så er virksomheten med på å sementere et nytt nivå for norsk kyllingvelferd, forteller Fjeldberg.

Bakgrunn
Dialogen mellom Circle K Norge og Anima om kyllingvelferd startet i 2020, og viser resultater allerede i år. Nå går 80 prosent av kyllingkjøtt volumet over til sakterevoksende kyllinger, og i løpet av 2022 skal all kylling være på ECC standard. Implementeringen for standarden i Circle K Norge er en av de raskeste i verden blant bedrifter som har tilsuttet seg.


Skriv under: Utfas turbokylling fra Norge!

 
1 Start 2 Complete

Du kan lære mer om norske turbokyllingen her.