Redningsaksjon: Hunder og rever nesten sultet til døde på pelsfarm

12 December, 2019


Skriv under: Red revene

Vi er på en revefarm. Innenfra hører vi dyrene skrike desperat. De er i små bur, hvor de knapt kan gå noen skritt.

Etter å ha kjempet i mange år, er det endelig kommet forbud mot pelsfarmer i Norge. Men utenfor grensene fortsetter kampen.

I dag er det en revefarm i Polen som skal inspiseres.

Vi hadde mottatt tips om dyr som led på denne farmen og ved første øyekast fikk vi disse mistankene bekreftet. Det var falleferdige bur med syke og utsultede dyr. I noen bur lå det livløse dyr som hadde gitt opp kampen om å holde seg i live. 

FANT UTSULTEDE HUNDER I BUR
Vi så også noe som både sjokkerte og overrasket oss. I noen av burene på farmen var det ikke rev men hunder, som også led samme skjebne.

Mange av dyrene på farmen hadde verken adgang til vann eller plass for å hvile. Det fantes ikke le for vær og vind, så når solen skinner er det ingen skygge og det er ingen mulighet for å holde seg tørr når det regner.

EN VALP I NØD
Dyrene lever et trist liv under uverdig forhold på denne farmen. Men det er særlig en rev vi ikke klarer å glemme. Han var bare en liten valp, men så preget av forholdene at han var i ferd med å miste livet. Han var veldig syk og et stort sår på benet, hvor knoklene stakk ut.

Bonden så at valpen led, men han mente det ikke var så ille. ”Det er ikke noe problem, han blir nok fort bra igjen” sa han. Men vi kunne ikke leve med å forlate den lille valpen i en slik forferdelig tilstand. 

Pelsbonden så ikke på ham som en valp med store smerter. Han tenkte kun på å holde han i live lenge nok til å flå av pelsen og selge den. Kanskje trodde ikke bonden selv på det han sa, kanskje han bare ville ha oss til å gå. Så ingen skulle få vite hva som egentlig foregikk på gården, og hvordan dyr lider i stillhet – glemt bak gårdens murer.

Dyrene har ingen stemme, så vi må snakke for dem. Vi kunne ikke overlate valpen til den triset skjebne å bli på gården, så vi bestemte oss for å ta han med oss. Med hjelp fra politiet lykkes det til slutt.

Vi fikk med oss 12 rever og 9 hunder, som var så dårlig at loven ga oss rett til å redde dem. Men mange måtte bli igjen.

Løsningen er at politikerne handler og setter en stopper for denne industrien.


Skriv under: Red revene
PELS FARMER MÅ LEGGES NED
Ingen dyr fortjener et liv i bur for å ende opp som et klesplagg. Polens regjering har akkurat uttalt at de vil jobbe for et forbud mot pels farmer. Vi har en lang kamp å kjempe, men for valpen Maciek og de andre dyrene, skal vi vinne.

Du kan være med å sette en stopper for denne praksisen. Jo flere som står sammen om å forsvare dyrene, desto sterkere er vi når vi skal overbevise virksomheter og politikere om å si NEI TIL PELS.

Hjelp oss med å gjøre en forskjell for Europas rever.