Opplev dyrene i naturen

21 May, 2020

Det er ingen grenser for hva uskyldige dyr skal gå igjennom for å underholde turistene. Men det finnes en dyrevennlig måte å oppleve ville dyr på.

Du kan gi din stemme til dyrevennllig turisme 

Skriv under her


Si nei til "underholdning" med dyremishandling!

Dyr i showbiz lever hele livet i fangenskap under fullstendig uakseptable vilkår. De er dømt til en uverdig tilværelse innenfor fire betongvegger i lenker eller bak lemmer langt borte fra resten av flokken og naturlige omgivelser. De temmes, tvinges til å jobbe eller opptre med meningsløse og angstfremkallende kunster.

Dyreshow

Det innebærer ofte isolering, sult, trusler og fysisk vold når de presses til å gå hå hendene, hoppe over hinder eller utføre andre unaturlige triks. Og når de gjør feil får de ofte bank.

Krokodillefarmer

På krokodille farmene avles det krokodiller for skinnet og kjøttet sin del, men også for å kunne bruke krokodillene som en turist attraksjon. De lever i små bur uten tilstrekkelig med vann og mat. Elendige forhold gjør at krokodillene ofte blir syke og dør, eller sloss med hverandre, noe som ofte fører til døden.

Gateopptreden med slanger

Gjennom århundrer er slanger blitt brukt som rekvisitter. De fanges som regel i naturen og med metalltang blir hoggtennene trukket ut. Tangen er sjeldent sterilisert og slangene kan få dødelige infeksjoner etter det smertefulle inngrepet. Bare for å  underholde turistene og for at de skal få tett sine bilder hvor de kysser en kobra.

Opplev dyrene i naturen

Det finnes mange måter å oppleve ville dyr på, uten at skader dyrene. Fotosafari er et utmerket eksempel på at det kan komme noe godt ut av turisme for både deg og dyrene. Samtidig som du får en autentisk opplevelse, støtter du lokalsamfunnet og sørger for at befolkningen ønsker å passe godt på dyrene.

For eksempel tjener man nå mer på hvalsafari enn på hvalfangst. Det er ingen tvil om at dyrevennlig turisme er veien å gå, for både dyr og mennesker.

Stem på dyrevelferd

Du kan være med å påvirke, velg bort dyreturisme og skriv under her:


Si nei til "underholdning" med dyremishandling!