Hundekjøttfestivalen i Yulin - Vi skal stoppe den!

4 October, 2017

Din hjelp er avgjørende: Skriv under nå!


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin

Kølleslag, hengning, drukning, halsoverskjæring og det som verre er - det er virkeligheten for et utall av hunder og katter i Kina.

De siste årene har byen Yulin vært offentlig skueplass for en blodig festival hvor hunder og katter slaktes brutalt for et såkalt festmåltid. Hundene og kattene er ofte familiedyr som er blitt kidnappet.

Tradisjonen tro skal festivalen starte 21. juni. Men i år kan det skje noe helt spesielt. Det er en reell mulighet for at myndighetene vil stoppe årets festival på grunn av internasjonalt press. Derfor må vi nå presse på så hardt vi klarer! Vi må holde trykket oppe til siste sekund for å få stoppet grusomhetene.

Vi har aldri hatt bedre sjanser enn nå for å stoppe hunde- og kattekjøttfestivalen i Yulin! Bare med din hjelp kan vi lykkes.


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin

Fakta om hundekjøttfestivalen i Yulin, Kina

Hunde- og kattekjøttfestivalen i Yulin er den største i verden. De fleste dyrene som blir slaktet her er familiedyr som er blitt stjålet og kidnappet. Mange av dyrene blir fanget langt vekk fra Yulin og fraktes i trange dyretransporter til denne lille byen sørøst i Kina.

Festivalen ble startet i 2009 for å tiltrekke turister. I løpet av festivaldagene drepes tusenvis av hunder og katter for å feire sommersolhverv. Festivalen skal etter planen arrangeres på nytt 21. juni 2017 - med mindre det lykkes oss å stoppe den.

Vi i Anima har dokumentert hvordan dyrene mishandles under festivalen. Brutaliteten er enorm. Dyrene settes i ekstremt trange bur - ofte uten mat og drikke. Når de skal slaktes blir de først slått i hodet med en kølle. Deretter får de skåret over halsen. Mange er ved full bevissthet når det skjer.

Vi står sammen med dyrevenner i Kina og resten av verden for å stoppe dette helvetet for dyrene. Dokumentasjonen vår har sikret at millioner av mennesker over hele verden kjenner sannheten. Nå bærer arbeidet frukt. Festivalen er under massivt press for å stenge ned. Vi vet at vi kan klare å få det til. Andre byer i Kina har allerede stoppet sine festivaler med hunde- og kattekjøtt. Blant annet i Zhejian provinsen.
 

Dette gjør vi i Anima for å stoppe hundekjøttfestivalen

Anima bruker disse 5 strategiene for å stoppe hundedrapene i Kina.

 

REDNING AV DYR

Vi kan ikke ennå redde alle hundene på markedene i Kina. Men vi kan redde noen. Og det gjør vi. De hundene vi redder blir ambassadører. De hjelper med å fortelle historien om de ubeskrivelige lidelsene hundene i Kina må gjennomgå.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Når vi redder hunder tar vi derfor bilder for å vise verden hvorfor vi må stoppe mishandlingen.

Mange av hundene som selges på festivalen er familiedyr som er blitt kidnappet og transportert ulovlig. Her kan vi samarbeide med kinesiske myndigheter om å slå ned på lovbruddene og dermed redde liv.

LOKALE PROTESTER

I Kina er protester et sjeldent syn. Men modige dyrevenner har med vår hjelp gjort en enorm innsats for å protestere mot hundekjøttfestivalen i Yulin. De driver også informasjonsarbeid. Fordi protester er så sjeldne i Kina får de stor oppmerksomhet.

Vi har delt ut over 20.000 flyere, hengt opp over 2000 plakater og arrangert flere åpne protester. Ved siste protest fikk vi med oss over 1000 mennesker til å gå i tog mot festivalen.

ORGANISERING AV LOKALE

Det er heldigvis mange dyrevenner i Kina, og de blir flere og flere. Men landet har ingen tradisjon for foreninger og organisasjonsvirksomhet. Samtidig har de begrenset ytringsfrihet.

Derfor har de lokale bruk for støtte og veiledning til å bygge opp slagkraftige kampanjer som samtidig holder seg innenfor de politiske rammene. Vi bidrar her med rådgivning, veiledning og økonomiske bidrag.

UTDANNELSE AV BARN

I Kina lærer alt for mange barn å behandle dyr som ting i stedet for levende vesener. Vi bruker opplysning og utdannelse for å bryte den onde sirkelen og starte en tradisjon med respekt og kjærlighet til dyr. Med skolebesøk og foredrag åpner vi barna sitt hjerte for dyrene.

DEG

Det er bare med støtte fra dyrevenner som deg at vi klarer å gjøre en forskjell. Myndighetene i Kina må få vite at verden følger med når de tillater den grusomme torturen av hunder.

SKRIV UNDER OG DEL MED VENNER OG KJENTE! SAMMEN KAN VI FORANDRE VERDEN FOR HUNDENE I KINA.


Stopp hundekjøttfestivalen i Yulin