Heteturer til helvete

15 October, 2018

Levende sauer er blitt fraktet hele veien fra Australia til Midtøsten i en årrekke. Avsløringer viser at forholdene er helt grusomme.

Sauene har desperat bruk for hjelp. Gi din underskrift for å få slutt på de lange dyretransportene!


Stopp lange dyretransporter

Stekt levende ombord. Slik beskriver kollegaene våre i Animals Australia den skjebnen omtrent 2 millioner sauer går i møte hvert år når de tvinges ombord på frakteskipene som seiler dem halvveis rundt kloden.

Turen går hele veien fra Australia til Midtøsten. Her skal de slaktes levende og ved full bevissthet. Men mange sauer dør lenge før den tid. På den lange reisen på 15-25 dager er varmen ulidelig. Temperaturen kan komme helt opp i 50 grader celsius. Allerede når det er 30 grader klarer ikke sauene lenger å regulere kroppstemperaturen sin.

Hvis sauene ikke dør av heteslag risikerer de å bli begravet i avføring når de ikke lenger har krefter til å stå oppreist. Samtidig er skipene så tettpakket at mange ikke får plass til å legge seg ned eller kommer frem til vann og mat.

Det er landbruksmyndighetene i Australia som gir tillatelse til disse grusomme transportene. Nå har Animals Australia gått til sak mot dem. Det jobbes også for et lovforbud. Kampen har allerede gitt resulateter. Myndighetene har fratatt den største eksportøren i landet lisensen. Denne stod for 80% av eksporten. Dette er en kjempeseier, men kampen stopper ikke før dødstransportene opphører fullstendig.

Vi i Anima støtter Animals Australia. I sommer leverte vi et protestbrev til Australias ambassade i København og orienterte landet om kampanjen vår. Nå fortsetter vi, og samler inn enda flere underskrifter mot grusomhetene.

Hjelp sauene - skriv under i dag!


Stopp lange dyretransporter