Et lite mirakel

1 May, 2020

Hjertvarm historie om gode mennesker som hjelper en desperat mor i hennes kamp om livet og friheten.

En kald desember natt kjørte en to etasjers dyretransport gjennom mørket på Route 80, i den Amerikanske delstaten New Jersey. Den var tettpakket med gamle melkekyr som etter lang og tro tjeneste var på vei til slakteriet. Blant dyrene var kuen Brianna.

Flukten

Det nærmet seg hennes siste time og kanskje hun følte det på seg, da hun desperat sparket til døren, som fløy opp. Brianna hoppet ut og det kunne kostet henne livet. Men mirakuløst slapp hun unna det 2,5 meter høye hoppet fra annen etasje, uten noe særlig skade. Hun kom seg fortumlet på bena, men var langt fra i sikkerhet.

Redningen

Forvirret og redd virret hun rundt på motorveien til fare for seg selv og andre trafikanter. Politiet kom raskt til stedet og fikk stoppet trafikken, men de hadde ingen erfaring med å fange inn en desperat og redd ku. En av betjentene ringte derfor en venn, Mike, som driver dyrefristedet Skylands Sanctuary and Animal Rescue. Han nølte ikke med å komme, da han skjønte at Brianna var i fare og etter en kort kamp klarte de å fange den utmattede og forskremte Brianna. Han tok henne med til hennes nye hjem, til et nytt og bedre liv.

Overraskelsen

Historien ender ikke her, Brianna hadde en hemmelighet. Hun bar på et lite liv som etter bare to dager var klar til å se dagens lys. Med Mikes hjelp fødte hun den lille kalven, som fikk navnet Winther. Både mor og barn ble lokalkjendiser da avisene skrev om en Briannas ville flukt og mirakelet Winther.

Forbud og lykkelig slutt

Folk i New Jersey var opprørte over at man kunne finne på å sende en høygravid ku til slakteriet. Og politikerne diskuterte et forbud mot slakting av gravide kuer. Det er dessverre ikke blitt noe av et slikt forbud. Men Brianna og hennes lille kalv har det bra og kan se frem til mange fine år på Skyland. Og dette er en nydelig historie om hvor fint det kan gå, når gode mennesker møter dyr i nød.