Årets største seire for dyrene i 2019

20 January, 2020

I 2019 er det kjempet mange kamper og vunnet flere viktige seire for dyrene i Norge og rundt om i verden. Det ville aldri vært mulig uten den støtten fra alle dere fantastiske mennesker somr støtter oss og deltar i kampen for en bedre verden for dyrene.

Her kan du lese om noen av de største resultater for dyrene i 2019:

 

Hund på træstamme

HÅP FOR YULINS HUNDER OG KATTER
Vi skal fortsette å kjempe for at få stoppet de årlige drap av hunder og katter på hundekjøtts-festivalen Yulin i Kina, men heldigvis opplever vi en forbedring fra år til år. I 2019 fortalte lokale dyrevenner som var til stede under festivalen, at forretningen går dårligere for selgerne, og at antallet besøkende er faller.

Samtidig er antallet hunder og katter som slaktes sterkt fallene - fra omkring 15.000 i 2009 til mindre enn 3000 i år. Det er en fremgang for dyrene, men fortsatt 3000 for mye, så derfor fortsetter vi med at skape opmerksomhet om emnet og bakker opp om de lokale dyrevernsorganisajoner, så vi kan få satt en stopper for denne grusomme festivalen.  

Også andre steder i Asia så vi fremskritt i løpet av året. Sør Koreas hovedstad Seoul, erklerte seg for en hundekjøtt-fri by og sendte på den måten et tydelig signal til resten av landet om at hundekjøttsindustrien skal stoppes. Byen gjennomvang en beslutningen av å lukke de siste hundeslakterier og markeder. I Busan var det også store fremskritt, da det forferdelige markedet, Gupo, ble lukket. 80 skremte hunder ble reddet fra slakting, og er nå på veiå komme tilbake til livet og stole på mennesker igen. I stedet for hundeslakteriet anlegger byen nå en offentlig park.

 

RUNDT OM I VERDEN SIES DET FARVEL TIL PELS
I disse år er det rundt om i verden stor opmerksomhed på de horrible forhold som dyrene i pelsindustrien lever under. Heldigvis er det flere og flere som vinker farvel til pels rundt om i verden. Det gjelder både de store modehusene og hele land og stater. I 2019 har blandt annet Californa som den første stat i USA vedtatt et lovforslag som forbyr salg av pels i staten, og Slovakia og Norge har endelig vedtatt et forbud mod pelsdyravl. 

2019 ble samtidig også året hvor modegiganten Prada tilsluttet seg den voksende listen over modehus som dropper pelsen.

 

 

REISEBRANSJEN STØTTER DYRENE
2019 var året hvor rejsebransjen tok enda et skritt i den riktige retningen for bedre dyrevelferd. Blant annet har flyselskapet Virgin Holidays stoppet samarbeidet med SeaWorld, flyselskapet British Airways stopper alt salg av billetter til attraksjoner med ville dyr og reisesiden Tripadvisor stopper billettsalget og promoteringen av alle turistattrasjoner hvor delfiner og hvaler avles eller kjøpes til å optptre i fangenskap. Og så har Airbnb innført en dyrepolitikk som forbyr opplevelser med direkte kontakt med ville dyr. 

 

ANIMA KÅRET TIL VERDENS BESTE
I starten av desember ble Anima kåret til en av verdens beste organisasjoner når det handler om å hjelpe dyr. 

Det er den amerikanske organisasjonen, Animal Charity Evaluators, som har uvalgt Anima til deres årlige liste over de fire mest effektive dyrevernsorganisasjoner på verdensplan  - kort sagt de organisasjoner som kommer lengst for pengene og gjør den største forskjell for dyr i nød.

Vi fortsetter selvfølgelig vårt arbeid for dyrene i det nye året.